Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:57:26

Про ситуацію з хворими на COVID-19 у Чернігові та забезпечення міських лікарень доповіли на нараді

05.05.2020   15:45Агенцiя

На сьогодні в Чернігів 12 інфікованих на COVID-19, четверо з яких знаходяться на стаціонарному лікуванні. Їх стан задовільний. З тих хворих, що знаходяться вдома, двоє мають респіраторні прояви, в інших інфікованих симптомів захворювання немає.

Про це, сьогодні 5 квітня повідомив начальник управління охорони здоров’я Чернігівської міської ради Владислав Кухар під час ранкової наради з керівниками структурних підрозділів у муніципалітеті.

На сьогоднішній день у Чернігові зроблено вже більше ніж 400 обстежень на ПЛР тест та трохи більше 300 експрес-тестувань, проінформував він.

Засобами індивідуального захисту чернігівські лікарні, які прийматимуть хворих на COVID-19, забезпечені. Зараз є майже 3 000 костюмів біозахисту, 1 500 ізоляційних халатів, 65 000 медичних масок, близько 800 захисних окулярів, 785 захисних щитків, 5 500 рукавичок з довгими манжетами, 83 000 звичайних рукавичок, респіраторів класу F2 майже 3 000 і майже 1 500 респіраторів класу F3.

Закупівлі здійснюються як за кошти міського бюджету, так і за зібрані на благодійному рахунку. Залишок коштів на цьому рахунку міської лікарні №2 складає на 5 травня 4 млн. грн. Все, що необхідно заклади поступово закупають - це стосується дезінфікуючих засобів, відповідної апаратури і витратних матеріалів до неї, розповів Владислав Кухар. 

Щодо використання цих засобів він повідомив:

- На сьогоднішній день головні лікарі доповідають, що все необхідне у них є і використовується так, як прописано в законодавстві. Всі засоби за потребою отримуються у старших медичних сестер і використовуються протягом дня. Якщо звідкись є якісь конкретні скарги щодо невидачі - будемо розбиратися по кожному окремому випадку. Я в медичних закладах останнім часом жодного разу не бачив людини без маски або щоб хтось мені скаржився на це.

Також під час наради обговорювалося питання чергової закупівлі медичного обладнання. Мова йшла про можливість придбати його за сприяння благодійного фонду Сергія Тігіпка при умові оплати 50/50. Прийняте рішення - придбати 2 монітори пацієнта та портативний рентгенапарат для міської лікарні №3. Вона в Чернігові після інфекційного відділення лікарні №2 визначена резервною для прийому пацієнтів з COVID-19.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини