Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 10:39:32

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

04.05.2020   08:38Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 3 травня до 8:00 4 травня 2020 року.

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 5 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.


Інформація про хід ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної з пожежею на торфовищі:       

Проводяться роботи щодо обмеження розповсюдження горіння та ліквідації осередків пожежі торфу на території Гончарівської селищної ради біля  с. Смолин Чернігівського району, яку було виявлено о 19 годині 14 квітня на картах філії ДП “Чернігівторф” “Смолинський торфобрикетний завод”. Загальна площа горіння окремими осередками становила близько 90 га. Глибина залягання 3-6 м. Горіння відбувається на глибині  30-40 см.
До ліквідації пожежі залучено 10 од. техніки та 33  працівника від управління ДСНС України у Чернігівській області і філії ДП “Чернігівторф” “Смолинський торфобрикетний завод”. Протягом доби ліквідовані осередки займання на площі 3,5 га (залишилось ліквідувати - 23 га). Гасіння пожежі триває.


Дорожньо-транспортні пригоди – 1:

В м. Чернігові по вул. Козацькій біля будинку №14 о 20 год. 51 хв. 03 травня водій автомобіля "Mazda 3" виїжджаючи з прилеглої території не пропустив мопед "Honda Tact", який рухався у сторону вул. Індустріальної та здійснив з ним зіткнення. Внаслідок пригоди водій мопеду отримав тілесні ушкодження та каретою екстренної медичної допомоги був доставлений до Чернігівської обласної дитячої лікарні.


Пожежі – 5:

пожежі в житловому секторі – 2:

   -  в с. Займище Сновського  району по  вул. Миру, 49 о 18 год. 27 хв. 03 травня в господарстві (власник - встановлюється), що не експлуатується, сталася пожежа житлового будинку (6х8 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю та перекриття, пошкоджено конструктивні елементи стін на площі 4 кв. м. Причина - розряд блискавки;

  - в  смт Куликівка в господарстві по вул. Вокзальній, 68 о 20 год. 09 хв. 03 травня сталася пожежа житлового будинку (7х7 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю та перекриття на площі 15 кв. м, пошкоджено конструктивні елементи стін. Причина - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей.

пожежі в лісовому масиві – 1:

  - біля с. Анисів Чернігівського  району  на території ДП "Чернігівський лісгосп" о 13 год. 23 хв. 03 травня сталася пожежа настилу в лісі на площі 0,1 га. Причина - необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Збиток  встановлюється.

інші пожежі – 2:

  - в с. Янжулівка Семенівського  району по вул. Гагаріна біля будинку №15 о 14 год. 57 хв. 03 травня на відкритій території сталася пожежа дерева;

  - в м. Чернігові по вул. Рахматуліна біля будинку №75 о 16 год. 24 хв. 03 травня на відкритій території сталася пожежа дерева.

  Причина пожеж - розряд блискавки. Збитку не завдано.


Аварійні ситуації на мережах життєзабезпечення – 1:

В зв’язку з проведенням аварійних робіт на міжселищному газопроводі високого тиску АТ "Чернігівгаз" у термін з 08 години 04 травня до 16 години 08 травня буде тимчасово припинено постачання природного газу до с. Льгів Чернігівського району (142 абонента). В разі оперативного виконання робіт газопостачання буде відновлено достроково.


Інші повідомлення:

В р. Стрижень в межах м. Чернігова у районі вул. Курсанта Єськова протягом 03 травня проводилися роботи щодо пошуку чоловіка, 1977 року народження, який за інформацією свідків потонув 01 травня. Станом на  14 годину 03 травня пошукові роботи припинено, зниклого не виявлено. Загалом обстежено 0,006 кв.км дна, 0,05 кв.км водної поверхні та 2 км берегової лінії.


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 9-14 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 11 мкр/год., Ніжин – 13 мкр/год., Прилуки – 14 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 11 мкр/год, Семенівка – 10 мкр/год., Сновськ – 9 мкр/год.


Прогноз погоди:


За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 03 травня до 20 години 04 травня очікується мінлива хмарність, вночі місцями невеликий короткочасний дощ, вдень короткочасний дощ, місцями гроза, подекуди град, вночі та вранці місцями туман. Вітер південно-східний (північно-західний) 5-10 м/с, місцями шквали 15-20 м/с. Температура вночі 8-13º, вдень 17-22º тепла.
По Чернігову температура вночі 10-12º, вдень 20-22º тепла.

Останні новини Чернігівщини

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:13

Протягом минулої доби зареєстровано 2 пожежі.