Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:42:05

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

02.05.2020   11:35Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 1 травня до 8:00 2 травня 2020 року.

Протягом минулої доби зареєстровано 12 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 7 пожеж, 2 випадки виявлення та знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни, 1 іншу подію. Внаслідок цих подій загинули 4 особи та 3 особи постраждали.


Інформація про хід ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної з пожежею на торфовищі:

Проводяться роботи щодо обмеження розповсюдження горіння та ліквідації осередків пожежі торфу на території Гончарівської селищної ради біля  с. Смолин Чернігівського району, яку було виявлено о 19 годині 14 квітня на картах філії  ДП “Чернігівторф” “Смолинський торфобрикетний завод”. Загальна площа горіння окремими осередками становила близько 90 га. Глибина залягання 3-6 м. Горіння відбувається на глибині  30-40 см.
До ліквідації пожежі залучено 10 од. техніки та 33  працівника від управління ДСНС України у Чернігівській області і філії ДП “Чернігівторф” “Смолинський торфобрикетний завод”. Протягом доби ліквідовані осередки займання на площі 3 га (залишилось ліквідувати - 30 га). Гасіння пожежі триває.


Дорожньо-транспортні пригоди – 2:

- в м. Чернігові по вул. Д. Самоквасова біля будинку №1  о 14 год. 20 хв.  01 травня водій автомобіля "ВАЗ-21099", здійснюючи виїзд заднім ходом з прибудинкової території, здійснив наїзд на громадянку, яка сиділа біля вибоїни на асфальтному покритті. Внаслідок пригоди жінка отримала тілесні ушкодження та була доставлена до Чернігівської обласної лікарні.

- поблизу с. Мала Кошелівка Ніжинського району о 18 год. 40 хв. 01 травня водій автомобіля "ВАЗ-2106" не надав перевагу в русі автомобілю "FORD FIESTA", в результаті чого відбулося зіткнення автомобілів. Внаслідок пригоди водій та пасажир автомобіля "ВАЗ-2106" від отриманих травм загинули, а ще два  пасажири цього автомобіля отримали тілесні ушкодження.


Пожежі – 7:

пожежі в житловому секторі – 6:

   - в с. Воловики  Корюківського району в господарстві по вул. Вокзальній, 15 о 08 год. 50 хв. 01 травня сталася пожежа житлового будинку (5х7 м, стіни дерев'яні, покрівля металева). Вогнем знищено покрівлю та майно, пошкоджено перекриття та стіни на площі 15 кв.м. Ймовірна причина - необережність під час паління.  На місці пожежі виявлено тіло господаря, 1959 року народження, та громадянина,   1989 року народження.

  - в с. Максим Козелецького району в господарстві по вул. Перемоги, 19 о 18 год. 03 хв. 01 травня, сталася пожежа житлового будинку (6х8 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю та перекриття, пошкоджено стіни. Причина - недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів.

   - в м. Чернігові в господарстві по вул. Красносільського, 58 о 20 год. 37 хв. 01 травня, сталася пожежа житлового будинку (8х10 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено димар.  Причина - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей.

    - в м. Чернігові в господарстві по вул. Московській, 19/1 о 22 год. 40 хв.  01 травня сталася пожежа господарчої будівлі (4х5 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено перекриття на площі 4 кв.м. Причина - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей.

    - в с. Бурімка Ічнянського району в господарстві по вул. Зеленій, 5 о 02 год. 50 хв. 02 травня, сталася пожежа житлового будинку (7х10 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю та перекриття, пошкоджено стіни. Причина - недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів.

    - в с. Білоцерківці Бобровицького району в господарстві по вул. Центральній, 82 о 04 год. 43 хв. 02 травня, сталася пожежа житлового будинку (6х8 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю та перекриття, пошкоджено стіни. Причина - коротке замикання електромережі.

пожежі сухої трави та сміття – 1:

  - біля с. Полуботки Чернігівського району о 21 год. 57 хв. 01 травня на відкритій території сталася пожежа сухої трави на площі 0,2 га. Причина - необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Збитку не нанесено.


Інші події – 1:

- на р. Стрижень біля  вул. Єськова в м. Чернігові  01 травня проводились роботи щодо пошуку мешканця м. Чернігова, 1977 року народження. Станом на 19 год. 01 травня пошукові роботи призупинено, зниклого не виявлено. Загалом обстежено 6 тис. кв.м підводної акваторії, 50 тис. кв. м надводної акваторії та 1 тис. м берегової лінії у районі події. Продовження пошукових робіт заплановане на 02 травня.


Виявлення та знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни – 2:

- групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС України у Чернігівській області о 15 год. 30 хв. 01 травня знищено ручну гранату Ф-1 часів Другої світової війни, яку було виявлено о 12 год. 55 хв. на відкритій території по вул. Ватутіна, 12 в м. Чернігові;

  - в с. Кобижча Бобровицького району по провулку Партизанському, 29 о  17 год. 30 хв. було виявлено фугасний снаряд калібру 76,2 мм та мінометну міну калібру 50 мм часів Другої світової війни. Знищення даних вибухонебезпечних предметів планується здійснити 02 травня групою піротехнічних робіт та підводного розмінування  управління ДСНС України у Чернігівській області.


Інші повідомлення:

В зв’язку з проведенням аварійних робіт на міжселищному газопроводі високого тиску АТ "Чернігівгаз" у термін з 08 год. 27 квітня було припинено постачання природного газу до с. Левковичі Чернігівського району (88 абонентів).
Силами АТ "Чернігівгаз" аварійні роботи закінчені. Протягом 01 травня проводилися роботи щодо підключення абонентів до газопостачання, залишилося підключити 6 абонентів. Роботи з підключення продовжуються.


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах  10-12 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 11 мкр/год., Ніжин – 11 мкр/год., Прилуки – 12 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 12 мкр/год, Семенівка – 10 мкр/год., Сновськ – 11 мкр/год.


Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 01 травня до 20 години 02 травня очікується хмарна погода з проясненнями. Місцями невеликий короткочасний дощ, гроза, вночі слабкий туман. Вітер східний з переходом на південно-східний 7-12 м/с. Температура вночі +5...+10º, вдень +19...+24º.
По Чернігову температура вночі +8...+10º, вдень +20...+22º.

Останні новини Чернігівщини

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини