Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 00:05:44

Прилуки: відбулося позачергове засідання міського штабу з ліквідації надзвичайних ситуацій

27.04.2020   13:02Агенцiя

26 квітня у сесійній залі міської ради відбулося позачергове засідання штабу з ліквідації надзвичайних ситуацій щодо недопущення розповсюдження коронавірусу під керівництвом голови Чернігівської ОДА Андрія Прокопенка.

Зважаючи на те, що місто Прилуки визнано осередком спалаху інфекційної хвороби, так як і село Журавка та селище Варва, голова Чернігівської ОДА особисто проінспектував стан підготовки медичних закладів щодо лікування хворих на коронавірус.

У ході засідання проаналізовано стан захворюваності на COVID-19 жителів міста та прилеглого Варвинського району. У Прилуках виявлено 4 випадки інфікування коронавірусом, троє з них – це медичні працівники.

Головний лікар КНП “Прилуцька центральна міська лікарня” Яна Погоріла проаналізувала стан готовності медичного закладу та персоналу до лікування хвоороби. Нагадала присутнім, що саме Прилуцька міська лікарня визначена опорною, і саме до неї нині направляються хворі з діагнозом “COVID-19” з Прилук, Прилуцького, Варвинського, Ічнянського та Срібнянського районів.

Також присутні заслухали завідувача Прилуцького міськрайонного відділу Державної установи «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України» Михайла Пастушенка, який доповів про роботу фахівців лабораторії.

Міський голова Ольга Попенко проаналізувала ситацію, яка існує наразі в місті та запропонувала ряд конкретних заходів щодо протидії поширенню коронавірусу в умовах виявлення хворих на COVID-19 у Прилуках.

Народний депутат Валерій Дубіль проаналізував стан матеріально-технічного забезпечення лікарні, доповів присутнім про роботу об'єднання підприємців "Безпека медиків та мешканців регіону в період епідемії”, що наразі активно сприяє належному функціонуванню закладу та медичним працівникам, та ситуацію, яка склалася з ПЛР-тестуванням першої померлої на коронавірус.

Голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко підсумував інформацію доповідачів, визначивши основні завдання для посадовців міської ради, Прилуцької та Варвинської РДА.

За підсумками засідання штабу, вирішено запровадити додаткові заходи у Прилуках: обмеження доступу до лікувального закладу, контроль за кількістю перебування людей у супермаркетах з обов’язковою дезінфекцією закладів, що здійснюють торгівлю, встановити КПП для контролю руху транспорту зі сторони Варвинського району.

Відділ інфоомаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.