Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:49:56

Укравтодорівці відмовились прибрати з 1,5-мільярдного тендеру заточку в ТД, яку вже неодноразово оскаржували в АМКУ

17.04.2020   12:53Агенцiя

Служба автодоріг у Чернігівській області відмовилась виправляти дискримінаційну заточку у тендерній документації на ремонт дороги Р-67 Чернігів-Пирятин, очікуваною вартістю 1,52 млрд гривень. Про це повідомляється у системі «Прозоро».

7 квітня чернігівська Служба автодоріг оголосила тендер на поточний середній ремонт автомобільної дороги державного значення Р-67 Чернігів — Ніжин — Прилуки — Пирятин, на цей ремонт замовник планує витратити понад півтора мільярди гривень. За ці гроші підрядник має відремонтувати 12 ділянок дороги у Чернігівській області загальною протяжністю понад 74 кілометри.

У тендерну документацію замовник вписав тендерну заточку, яка вимагає від учасника мати 100% досвіду по основним видам робіт у контрактах виконаних на 85%  за останні 3 роки.

У розділі «вимоги про усунення порушення»  у системі «Прозоро» дві компанії, які виявили бажання прийняти участь у закупівлі  повідомили про дискримінаційні вимоги прописані замовником. Зокрема, можливий учасник вимагав прибрати з тендерної документації вимогу щодо того, що аналогічні договори мають бути виконані лише протягом останніх 3-х років, що звужує коло потенційних учасників. Адже ті фірми, що мають позитивні відгуки та досвід виконання великих проектів в будівництві доріг, але договори виконувались до 7 квітня 2017 року незаконно позбавлені права брати участь у закупівлі. На думку скаржника це необгрунтовано звужує конкуренцію та коло можливих учасників закупівлі.

Уповноважена особа від Служби автодоріг у Чернігівській області повідомила про відмову виконувати вищезазначену скаргу, обгрунтувавши це тим, що  відповідно до законодавства тендерна документація може містити інформацію, яку замовник вважає за необхідне до неї включити.

Саме цю вимогу Укравтодору Антимонопольний комітет України вже неодноразово визнавав дискримінаціною, і змушував змовника прибрати вимоги у такій редакції.  Відповідний досвід, який у цьому тендері прописав чернігівський  САД,  в країні має лише кілька компаній, які займають перші місця у списку фаворитів серед підрядників Укравтодору. Саме ці компанії входять до  картелю фаворитів Укравтодору, який імітуючи конкуренцію забирає найбільш прибуткові підряди Служб автодоріг в Україні. В результаті, більше сотні великих підприємств у тому числі закордонних, не зможуть взяти участь у цих торгах.

Нагадаємо, через дискримінаційну вимогу Укравтодору на торги не потрапляють навіть міжнародні корпорації з десятирічним досвідом виконання робіт.

http://nashigroshi.org/2020/04/17/ukravtodorivtsi-vidmovylys-prybraty-z-1-5-mil-iardnoho-tenderu-zatochku-v-td-iaku-vzhe-neodnorazovo-oskarzhuvaly-v-amku/

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини