Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:04:42

Обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій визначила додаткові заходи щодо запобігання розповсюдженню коронавірусної інфекції

16.04.2020   10:04Агенцiя

Аби попередити зростання рівня захворюваності на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2 у період Великодніх свят та поминальних днів, на порядок денний комісії було винесено питання додаткових заходів щодо запобігання розповсюдженню коронавірусної інфекції та карантинні обмеження на території області.

Як повідомив заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Подорван, в області попередньо визначено 4 об'єкти, які можуть бути використані для тимчасової обсервації людей. Це санаторії «Зелений Гай» та «Пролісок» і два медичні заклади: обласний центр радіаційного захисту населення та обласний госпіталь ветеранів війни. Проте перевірка цих об'єктів, здійснена Держпродспоживслужбою та лабораторним центром, встановила їхню не відповідність вимогам Тимчасових рекомендацій щодо облаштування спеціалізованих закладів, призначених для обсервації на період карантину у зв'язку з поширенням хвороби COVID-19. Також власники приватних готелів категорично відмовилися від використання закладів для обсервації (ізоляції) осіб, оскільки у готелях неможливо забезпечити відповідний медичний нагляд та дотримання Тимчасових рекомендацій.

Тож ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України», Управлінню охорони здоров'я облдержадміністрації доручено провести додаткові перевірки спеціалізованих закладів придатних для обсервації. Управлінню капітального будівництва облдержадміністрації визначено опрацювати розрахунки витрат для проведення робіт із облаштування спеціалізованих закладів, призначених для обсервації на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби.

За підсумками засідання намічені такі подальші кроки на шляху протидії поширенню коронавірусної інфекції:
- Районним державним адміністраціям, виконавчим комітетам Ніжинської, Новгород-Сіверської, Прилуцької та Чернігівської міських рад, сільським, селищним, міським радам об'єднаних територіальних громад рекомендовано запровадити додаткові обмежувальні заходи щодо пересування та перебування громадян в громадських місцях у період вихідних і святкових днів; організувати контроль за виконанням постанови Головного Державного санітарного лікаря; вжити заходів щодо обмеження відвідування кладовищ під час поминальних днів.
- Рекомендовано встановлення контрольно-пропускного пункту на ділянці дороги Р-65 на в'їзді на територію області.

Серед іншого Службі автомобільних доріг в області доручено встановити знаки щодо зміни дорожнього руху в місці розташування контрольно-пропускного пункту.

Наголошено на необхідності активізувати інформаційно-роз'яснювальну роботу щодо додаткових обмежень під час Великодніх свят та поминальних днів тощо.

Під час наради висловлено сподівання, що додаткові заходи дозволять вчасно надавати допомогу людям, хворим на COVID-19, проводити тестування медпрацівників, які безпосередньо контактували з хворим, забезпечити контроль за станом здоров'я осіб, які перетинають межі область, відслідковувати дотримання громадянами з груп ризику режиму самоізоляції або обсервації, а із середини травня-зменшити рівень захворюваності та поступове зняття карантину і відновлення звичного режиму роботи закладів, установ, підприємств та організацій.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини