Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:40:21

Медреформа на Чернігівщині потребує вирішення низки проблемних питань

15.04.2020   09:50Агенцiя

14 квітня заступник голови обласної ради Арсен Дідур провів засідання робочої групи щодо підготовки пропозицій стосовно удосконалення надання населенню області медичних послуг, передбачених програмою державних гарантій медичного обслуговування населення.

Рішення про створення робочої групи було прийнято минулої п'ятниці на зустрічі представників влади та професійної медичної спільноти Чернігівщини з метою визначення проблем та напрацювання пропозицій для вироблення оптимальної моделі функціонування медичної галузі регіону.

До складу робочої групи увійшли: депутат обласної ради, голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров'я, соціального захисту населення та у справах учасників АТО Микола Дейкун, депутат обласної ради, заступник голови постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров'я, соціального захисту населення та у справах учасників АТО Сергій Пивовар, заступник директора Департаменту фінансів обласної державної адміністрації Любов Жукова, заступник начальника управління охорони здоров'я обласної державної адміністрації Алла Здор, генеральний директор КНП «Чернігівська обласна лікарня» Чернігівської обласної ради Андрій Жиденко, генеральний директор КНП «Чернігівський медичний центр сучасної онкології» Чернігівської обласної ради Юрій Шень, генеральний директор КНП «Чернігівська обласна психоневрологічна лікарня» Чернігівської обласної ради Володимир Ященко, директор ТОВ «ВАША НАДІЯ» Сергій Малець та представники виконавчого апарату обласної ради.

В ході засідання члени робочої групи визначили коло проблемних питань медичної галузі регіону, серед яких нестача коштів на оплату праці та утримання медичної інфраструктури, відсутність методики розрахунку вартості медичних послуг, ризики скорочення персоналу та закриття лікарень у районах, містах та багато іншого. У групі ризику опинилися протитуберкульозний диспансер, психоневрологічна лікарня, служба крові, бюро судмедекспертизи та інші медустанови, адже державної субвенції на фінансування цих закладів спеціалізованої медичної допомоги з 1 квітня 2020 року не передбачено.

Під час обговорення ймовірних шляхів вирішення проблем, які виникли в галузі охорони здоров'я, учасники зібрання одноголосно зійшлися на тому, що впровадження медичної реформи на початковому етапі не можливе без достатнього фінансування медичних закладів. Тому до наступної зустрічі члени робочої групи здійснять ґрунтовний аналіз та обрахують реальний дефіціт коштів задля об'єктивного пошуку додаткових джерел фінансування, підготовки рекомендацій для облдержадміністрації, якій делеговані повноваження з управління медичною сферою, підготовки звернень до народних депутатів, Президента, Кабміна, Верховної Ради, Міністерства охорони здоров'я та Національної служби здоров'я України.

Конституція України закріплює право кожного громадянина на охорону здоров'я та гарантує, що у державних і комунальних закладах медична допомога фінансується державою і надається безоплатно. А от що ми будемо мати у результаті реформи, покаже час.

Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини