Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:46:55

КП "Чернігівводоканал" продовжує планові та аварійно-ремонтні роботи

14.04.2020   10:48Агенцiя

Минулий тиждень видався насиченим для фахівців КП «Чернігівводоканал». У першу чергу збільшення обсягів робіт відбулося через проведення реконструкції магістральних водопроводів по вулицях Промисловій та Київській.

До того ж, через зміну напрямків потоків води, пов’язану з перекриттям магістральних водопроводів та станом мереж, відбулося зростання кількості аварійних ситуацій, які довелося усувати водопровідній службі підприємства. 

Минулого тижня розпочалася активна фаза реконструкції водопроводу по вулиці Київській. Першочергове завдання - виконати перекриття магістрального трубопроводу на ділянці реконструкції від вулиці Гонча до вулиці Мстиславська і, при цьому, забезпечити усіх споживачів питною водою на час проведення робіт. Нагадаємо, що реконструкція зазначеної ділянки триватиме, щонайменше, один місяць.

Для перекриття водопостачання по вулиці Київській від вулиці Гончої до вулиці Мстиславської на ділянці проведення реконструкції водопроводу знадобилася заміна засувки Д=400 мм. Взагалі, заміна засувок такого діаметру не дуже часто виконується фахівцями КП «Чернігівводоканал». Зазвичай такі роботи ускладняються через стан мереж і те, що майже всі водопроводи в місті Чернігові проходять по проїзній частині доріг.

Треба наголосити, що перекриття магістрального водопроводу по вулиці Київській та зміна потоків водопостачання не пройшли безслідно для водопровідних мереж. За минулий тиждень збільшилася кількість поривів. Довелося виконувати аварійно-ремонтні роботи в районі вулиці Київської, по вулицях Мстиславській, Гончій, Гоголя та інших. Передусім це свідчить про незадовільний стан старих труб підземних водопроводів у місті Чернігові. Адже  довжина розподільчої водопровідної мережі становить 557,1 км, з яких 182,7 км, або 32,8% вже замортизовані. При цьому ветхі та аварійні – 178,67 км від загальної протяжності, або 33,1%.

Для забезпечення питною водою споживачів на ділянці вулиці Київської від вулиці Гончої до вулиці Мстиславської було прокладено тимчасовий водопровід Д=63 мм та підключено споживачів. Всі підключення проводилися після промивки мереж, так що суттєвого впливу на якість води в цьому районі міста не фіксувалося.

Щодо реконструкції водопроводу по вулиці Київській, то минулого тижня тут розпочався демонтаж старих труб та зварювання поліетиленових труб Д=500 мм, які укладатимуться на цій ділянці водопроводу. Роботи виконуються за встановленим часовим графіком. Відповідно до договору, виконавцем робіт є ТОВ «УТБ-ІНЖИНІРІНГ».

У той же час, на вулиці Промисловій, де також триває реконструкція водопроводу, на минулому тижні роботи вийшли на завершальний етап – випробування мереж підвищеним тиском та промивку нової ділянки водогону. Найближчим часом розпочнеться асфальтування ділянки цієї вулиці над прокладеним новим водопроводом (від вулиці Попудренка до вулиці Музичної).

Всього за минулий тиждень з 06 по 12 квітня, КП «Чернігівводоканал» було:
        Подано в мережу 306 000 м3 питної води;
        Відведено 216 000 м3 стоків на очисні споруди;
        Ліквідовано сім поривів водопроводу;
        Усунено 26 підпорів каналізаційних мереж;
        Промито вісім км каналізаційних мереж;
        Розчищено 57 колодязів;
        Проведено щоденні аналізи питної води та стічних вод;
        Виконані інші роботи за планом підприємства.

За інф. КП "Чернігівводоканал"

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини