Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 22:39:21

Чернігівський військовий госпіталь звітує, що до двобою з "COVID 19" готовий

07.04.2020   09:11Агенцiя

В зоні відповідальності Чернігівського військового госпіталю серед військовослужбовців частин ЗС України, які дислокуються в Чернігівській та Сумській області, жодного випадку захворювання на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом типу COVID-19, не зареєстровано.

Попри те на Чернігівщині нині офіційно підтверджено 7 випадків захворювання, а на Сумщині – 49. Тож військові медики моделюють і відточують дії на всі можливі виклики і загрози, щоб бути готовими до будь якої ситуації.

У Чернігівському військовому госпіталі щоденно проводять заняття та тренування щодо дій військовослужбовців та цивільного персоналу медичного закладу при виявленні контактної особи або підозрюваного на захворювання.

Чергові тренування, під керівництвом начальника госпіталю полковника медичної служби Олександра Слєсаренка, до автоматизму відточували покрокову роботу персоналу госпіталю в умовах суворого протиепідемічного режиму при поступленні хворих на коронавірусну інфекцію COVID 19.

До занять залучався увесь особовий склад, адже при масовому надходженні хворих буде розгорнуто 5 інфекційних відділень загальною кількістю до 200 ліжок, а весь персонал госпіталю буде їх обслуговувати.

Наразі Чернігівський військовий госпіталь забезпечений усім необхідним для багатотижневої автономної роботи в умовах масового надходження хворих на коронавірусну інфекцію  COVID 19. Зокрема, захисними багаторазовими комплектами (понад 400), дезінфікуючими засобами, різного виду розпилювачами, медичними масками тощо. До роботи готові 10-ть апаратів ШВЛ, при необхідності є можливість додатково залучити ще 5-ть.

Захисними протичумними костюмами забезпечені в повному обсязі всі військові частини зони відповідальності, залежно від кількості медперсоналу, від 4 до 8 на частину.

– Головним напрямом роботи Чернігівського військового госпіталю нині є постійна взаємодія з медиками військової ланки щодо раннього активного вияву хворих та госпіталізація в перший день мінімальних проявів захворювання, – зазначив начальник військового госпіталю полковник медичної служби Олександр Слєсаренко. 

Олександр Парій, Інформагентство Міноборони України «АрміяInform» (м. Чернігів)

Останні новини Чернігівщини

 У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище

У Деснянській громаді литовці планують побудувати школу-бомбосховище 15:16

Литовська Республіка виділяє кошти на будівництво великих шкіл-бомбосховищ у шести областях України (по одній в кожному регіоні). Зокрема, на Чернігівщині обрано локацію Деснянського ліцею, на території якого й буде розміщено таке укриття.

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові

На Чернігівщині поліцейські по всій області поповнили запаси донорської крові 15:09

Понад 70 співробітників з різних підрозділів поліції Чернігівщини долучились до шляхетної місії та здали кров для потреб цивільних і військових.

Скасувати рішення начальника МВА та відновити рух транспорту: Олександр Ломако звертається до Ради оборони області 14:57

Про це в.о. очільника Чернігова повідомив через свій Telegram-канал, публічно звернувшись до Ради оборони області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини