Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:25:12

Прокуратурою передано до суду обвинувальний акт стосовно учасників організованої групи, які збували метадон та димедрол в СІЗО

04.04.2020   14:03Агенцiя

За процесуального керівництва прокуратури Чернігівської області завершено досудове розслідування стосовно 5 учасників організованої злочинної групи, які упродовж 2019 року займалися збутом наркотичних засобів та сильнодіючих лікарських засобів в Державній установі «Чернігівський слідчий ізолятор».

За версією слідства, зазначені особи, об’єднавшись в єдине злочинне угруповання, налагодили схему постачання та розповсюдження серед осіб, які утримувалися в СІЗО, наркотичного засобу – метадону та сильнодіючого лікарського засобу – димедролу. З цією метою 2 учасники групи, в тому числі й організатор, які перебували на волі, здійснювали придбання зазначених засобів та під виглядом медичних препаратів передавали в СІЗО, а також акумулювали грошові кошти, що надходили від злочинної діяльності. Безпосередній збут метадону та димедролу ув’язненим забезпечували учасники угруповання, які утримувалися в СІЗО.

Наразі обвинувальний акт за ч. 3 ст. 307 КК України (незаконне придбання, зберігання, перевезення, передача наркотичного засобу та психотропної речовини в місця позбавлення волі та збут наркотичного засобу в місцях позбавлення волі, вчинений організованою групою) та ч. 4 ст. 321 КК України (незаконне придбання, перевезення, зберігання з метою збуту та збут сильнодіючого лікарського засобу, вчинений організованою групою) передано до суду для розгляду по суті.

Довідково: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини