Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 03:01:21

Чернігівський "Спецназ" озброює військових, волонтерів і лікарів для боротьби з китайським терористом "COVID 19"

04.04.2020   12:36Агенцiя

В час напруженої боротьби з коронавірусною інфекцією "COVID 19", яка наносить удари як безжалісний терорист, підступно і несподівано, набув нових потужних обертів волонтерський рух і благодійництво.

На Чернігівщині багато підприємців з власної ініціативи долучилися до боротьби з коронавірусом. Зокрема, власник магазину «Спецназ» і ТОВ "Інсайт" Сергій Ременець, зважаючи на надзвичайну потребу, швидко переорієнтував більшу частину своїх працівників на виробництво захисних масок.

В рамках благодійної допомоги підприємець забезпечив ними волонтерів групи Віталія Кадика, які реалізовують спецпроєкт «Волонтери проти COVID», надаючи допомогу літнім людям, пенсіонерам, інвалідам тощо, військовослужбовців Чернігівського зонального відділу ВСП, які несуть патрульну службу на вулицях Чернігова та в інших населених пунктах області, а також підрозділи пожежної охорони і медичних працівників.

– Наша компанія займається засобами захисту на підприємстві, – розповідає Сергій Васильович, – зокрема, захист голови, органів дихання, тіла, рук і ніг. Наша мета – зберігати життя і здоров’я людей, робити труд максимально безпечним. Два тижні тому, в умовах коронавірусної небезпеки, ми переорієнтувалися на виготовлення захисник масок з підбондової марлі, комбінезони, бахіли, рукавички тощо. Ми їх виготовляли і раніше,  але зараз вони стали пріоритетними. Для цього ми навіть написали листи клієнтам, зокрема і компанії «Кока-кола», що ми переносимо терміни своїх зобов’язань по доставці замовлень, у зв’язку зі збільшенням обсягів  виробництва засобів захисту.

Нині набула надзвичайної актуальності потреба в захисних комбінезонах для лікарів. Ми швидко розробили якісну модель і з наступного тижня вже почнемо її виготовляти.

Спільно з Чернігівською регіональною торгово-промисловою палатою ми ініціювали амбіційний проект по забезпеченню кожного чернігівського медпрацівника індивідуальними засобами захисту. В першу чергу, екіпажів швидкої допомоги, персоналу прийомних відділень, лікарів, які безпосередньо контактують з хворими, усіх хто працює в «небезпечній зоні» і ризикує своїм здоров’ям, а можливо, навіть життям.
 
Ми розробили спеціальний лікарський комплект, до складу якого входить: захисний комбінезон (5-6 клас, як для антирадіаційного захисту), окуляри, респіратор FFP2, бахіли, шапочка і п’ять пар рукавичок. Вартість комплекту 1000 гривень. Кошти збирає Чернігівська регіональна торгово-промислова палата за рахунок благодійних внесків підприємців Чернігівщини. Наразі перші 45 тисяч нам вже надійшли. А до кінця тижня ми розраховуємо зібрати 500 тисяч.

Ми зобов’язані забезпечити лікарів захистом, зробити безпечною їхню роботу. Це, як кажуть, в інтересах всіх і кожного. Ми діємо як в 2014 році, тільки ворог у нас інший, невидимий і надзвичайно небезпечний, від нього навіть в тилу чи за кордоном не заховаєшся. Тож подолаємо його спільно, доклавши максимум зусиль! – зазначає Сергій Ременець.

Олександр Парій, Інформагентство Міноборони України «АрміяInform» (м. Чернігів)
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини