Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 06:59:58

Про санепідситуацію в області. Офіційно

04.04.2020   10:37Агенцiя

За 2 місяці 2020 року в області за медичною допомогою з приводу захворювання на інфекційні хвороби звернулося 41,5 тис. осіб, що на 26,6% менше кількості аналогічного періоду минулого року.

Зменшення відбулося за рахунок захворюваності на ГРВІ та грип.
Загальна кількість захворілих на кишкові інфекції на 25,3% менше аналогічного періоду минулого року.

З початку епідемічного підйому захворюваності на кір, що розпочався 08.11.2017 року, в області зареєстровано 1212 випадків захворювання (підозри) на кір. Захворювання реєструвалися в 17 районах та 3 містах. Серед захворілих 737 дорослих та 475 дітей. Госпіталізовано 877 осіб. Всі госпіталізовані особи одужали.

З початку року зареєстровано 5 випадків захворювання (підозри) на кір. Серед захворілих 2 дорослих та 3 дітей. Госпіталізовано 5 осіб. На сьогоднішній день всі одужали.
Триває моніторинг захворюваності на грип та ГРВІ в області.
Епідемічна ситуація щодо захворюваності на грип та ГРВІ як в Україні, так і в області відповідає середньорічному рівню для даної пори року.

За 13 тиждень 2020 року в області захворіло на грип та ГРВІ 4442 особи, з них 1467 дітей, рівень захворюваності нижче епідпорогу на 42,5%. Госпіталізовано 102 особи, з них 60 дітей (58,8%).
По м. Чернігову захворіло 1422 особи, з них дітей - 398, рівень захворюваності нижче епідемічного порогу на 48,3%.

Перевищення епідемічного рівня захворюваності зареєстровано у Ічнянському, Новгород-Сіверському, Прилуцькому, Семенівському, Талалаївському районах.

З початку епідсезону вірусологічною лабораторією методом ПЛР досліджено 4 зразків біологічного матеріалу, отримано 3 позитивні результати - виділено фрагменти РНК вірусу грипу типу А(Н1pdm 09).

Зареєстровано 2 летальні випадки від грипу (Варвинський та Ніжинський райони).

З початку епідсезону вакциновано 8923 особи, в т.ч. 1822 дітей віком до 6 років.

Ситуація з особливо-небезпечних інфекцій залишається напруженою.

За 2 місяці 2020 року зареєстровано:
- 86 випадків захворювання на туберкульоз, що на 12 випадків менше кількості захворілих за аналогічний період 2019 року. Особливе занепокоєння викликає захворюваність на туберкульоз серед дитячого населення : за звітний період захворіла 1 дитина, за аналогічний період 2019 року - 3 дітей.

- 2 випадки захворювання на лептоспіроз ( за аналогічний період минулого року випадків захворювання не зареєстровано).

- 3 випадки хвороби Лайма ( за 2 місяці 2019 року - 2 випадки).
- 221 особа звернулася за антирабічною допомогою до лікувальних закладів. Призначено антирабічне лікування 44 особам.

Забезпеченість імунобіологічними препаратами, за рахунок залишків з 2019 року складає 100%. Наявні всі види вакцин та анатоксинів.

Фахівцями ДУ «Чернігівський ОЛЦ МОЗ України» при виникненні епідускладнень проводиться комплекс заходів відповідно до затверджених комплексних планів.

Протягом звітного періоду фахівцями ДУ «Чернігівський ОЛЦ МОЗ України» виконувались моніторингові дослідження, згідно «Плану моніторингових досліджень об'єктів навколишнього середовища, ЛПЗ, ЗОЗ та ДНЗ, закладів соціального забезпечення на 2019 рік в Чернігівській області», а також дослідження на платній основі.

За 2 місяці поточного року проведено дослідження 107 зразків води питної централізованого водопостачання на мікробіологічні показники. Вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» не відповідали 18 зразків, що складає 16,8%.

Спалахів інфекційних захворювань, пов'язаних з водним фактором передачі, в області не зареєстровано.

Санепідситуацію в області можна характеризувати як нестійку - рівень захворюваності людей на інфекційні хвороби не перевищує середні багаторічні показники, проте є сприятливі умови для поширення цих хвороб.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини