Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 00:17:54

За реагування військової прокуратури командир військової частини відбуде покарання на гауптвахті

02.04.2020   11:45Агенцiя

Чернігівським районним судом Чернігівської області за результатами розгляду протоколу про вчинення військового адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 172 – 15 ч. 2 КУпАП, майора ЗСУ, виконуючого обов’язки командира військової частини, яка дислокована на Чернігівщині, притягнуто до адміністративної відповідальності.

9 лютого 2020 року військовослужбовці зазначеної військової частини заподіяли тілесні ушкодження начальнику патруля добового наряду з охорони військового стрільбища, у зв`язку з виконанням останнім обов`язків з військової служби. Зазначені протиправні дії є злочином, передбаченим ст. 405 Кримінального кодексу України.

Разом з цим, протягом робочого дня 10.02.2020 року, діючи в порушення вимог Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України та відповідних інструкцій, вказаний старший офіцер, виконуючи обов`язки командира військової частини недбало поставився до своїх обов’язків та не повідомив письмово військового прокурора Чернігівського гарнізону про скоєння підлеглими військовослужбовцями кримінального правопорушення. Як наслідок, першочергові слідчі дії на місці події проведені не були, а можливі сліди вчинення кримінального правопорушення втрачені.

Прийнявши до уваги матеріали, зібрані військовою прокуратурою Чернігівського гарнізону Центрального регіону України, суд встановив винуватість старшого офіцера. За рішенням суду до правопорушника застосовано стягнення у виді арешту з утриманням на гауптвахті строком на 7 діб.

Військовою прокуратурою Чернігівського гарнізону завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за обвинуваченням військовослужбовців строкової служби військової частини А3321 за вчинення насильницьких дій групою осіб щодо начальника, тобто за ознаками вчинення злочину, передбаченого ст. 405 ч. 4 КК України. Матеріали щодо двох правопорушників – солдатів строкової служби також направлені до суду.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

Останні новини Чернігівщини

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

Вітаємо спортсменів спортивного клубу "Чернігів-Щит" із вдалим виступом на чемпіонаті 15:30

У період з 25 до 28 квітня 2024 року в місті Біла Церква проходив Чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед дорослих.

Ангеліна Шепель встановила Національний рекорд у віковій категорії дівчата до 18 років 15:28

У Кам’янець-Подільську триває ІІ етап Кубку України з легкоатлетичних метань, всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань на честь Олімпійських Чемпіонів Ф.Мельник та А. Бондарчука.

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт 15:12

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам 13:49

Протягом 1-2 травня роботу громадського транспорту у Чернігові частково буде зупинено

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини