Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 08:10:21

Чернігівський міський голова провів зустріч з лікарями міської лікарні №3

01.04.2020   10:50Агенцiя

31 березня чернігівський міський голова Владислав Атрошенко разом з керівником міського управління охорони здоров'я Владиславом Кухарем провели зустріч з лікарями міської лікарні №3 для обговорення питань їх роботи з хворими на коронавірус у разі другої хвилі епідемії.

Як відомо, у Чернігові базовою для лікування хворих з коронавірусною інфекцією визначена міська лікарня №2 (її інфекційне відділення). Там 45 ліжкомісць, кількість яких при нагальній потребі може бути збільшена до 80. Але якщо хворих буде більше – резервною визначена розташована поряд лікарня №3. Від інших пацієнтів на цей час вона буде звільнена (вони будуть виписані або переведені в профільні відділення другої лікарні. Вже сьогодні госпіталізація хворих сюди не проводиться, за виключенням ургентних випадків.

Під час зустрічі міський голова запевнив у тому, що наразі для керівництва міста пріоритетними питаннями є забезпечення медичних закладів усім необхідним для лікування хворих з COVID-19 - як медичним обладнанням, так і засобами захисту.  На початковий період у наявності вже є, зокрема, 1000 захисних костюмів, з них 500 одноразові та 500 багаторазового використання, та 34 апарати ШВЛ. Закуплена певна кількість медикаментів і деззасобів.

Щодо заробітних плат Владислав Атрошенко підтвердив, що медичний персонал, який контактуватиме з хворими на коронавірус, буде отримувати надбавки з коштів міського бюджету. Зарплата лікаря в цей час буде 16 тис. грн на місяць, медсестри - 14 і молодшої медсестри - 12 тис. грн (це вже без нарахувань, тобто стільки буде видаватися).

Також місто організує догляд за дітьми тих медиків, які не мають з ким їх залишити на період, поки самі вони будуть задіяні у лікуванні інфекційних хворих.

Були згадані й проблемні питання, одне з яких - затвердження протоколу лікування на обласному рівні, якщо це не буде зроблено Міністерством охорони здоров’я. Наприклад, подібним шляхом вже пішла одна зі столичних лікарень, на своєму рівні дозволивши застосовувати для таких хворих протокол антималярійного лікування. Серед іншого, це дозволить вже зараз закупати потрібні ліки.

Ще однією проблемою є закупівля сертифікованих тестів.  На думку міського голови, закупівля надійних тестів і періодична перевірка всіх працівників, хто при виконанні своїх обов’язків контактує з великою кількістю людей, є нагальною необхідністю.

Одночасно міський голова закликав лікарів максимально відповідально ставитися до самозахисту в період епідемії, але й не допускати паніки. Основне завдання для всіх на цей період – врятувати якомога більше людей. 

На сьогодні міська лікарня №3 поступово готується до можливого прийняття хворих з коронавірусною інфекцією. Зарезервовані приміщення на 120 ліжко-місць, організовані бригади медиків, які будуть задіяні у лікуванні цих пацієнтів. Оскільки медичні працівники, які контактуватимуть з хворими, у цей період будуть проживати на території лікарні, для цього підготовлені кімнати відпочинку. Біля них встановлюються шлюзи для відгородження зон, де медики зніматимуть захисні костюми. 

- Нам потрібно на кожну зміну вивести 12 бригад, тобто на 3 доби - 36 бригад. У кожній з них будуть по два лікаря, медична сестра, санітарка і лаборант. Для цього нам потрібно на добу приблизно 80 чоловік, - повідомила заступник головного лікаря з медичної частини Наталія Бабкіна.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини