Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 05:53:40

Андрій Прокопенко: З очільниками районів та ОТГ відпрацювали алгоритм дій у разі поширення коронавірусу

31.03.2020   09:23Агенцiя

30 березня голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко провів відеоселекторну нараду з керівниками РДА та ОТГ. Було відпрацьовано координацію спільних дій у разі підтвердження у жителів населених пунктів діагнозу "коронавірусна інфекція".

Покроково обговорили алгоритм реагування, у тому числі повноваження обласної комісії з питань ТЕБ та НС, а також безпосередньо органів влади на місцях, медпрацівників, Нацполіції, ДСНС.

– Ми, на жаль, вже маємо досвід оперативного реагування – у Борзнянському районі, в селі Комарівка, зафіксовані два лабораторно підтверджені випадки захворювання, і, як наслідок, цей населений пункт визнано осередком спалаху інфекційної хвороби.

На прикладі Комарівки розібрали, які оперативні заходи в якій послідовності мають вживатися, – зазначив голова ОДА. – Очевидно, що в кожному конкретному випадку план реагування буде коригуватися з урахуванням особливостей населеного пункту, територіального розміщення відносно транзитних магістралей, наявності медустанов, кількості хворих тощо.

Також мова йшла про забезпечення медзакладів Чернігівщини всім необхідним. Першочергово це стосується Борзнянського району.

Зокрема, в усі райони області оперативно буде направлена партія медзасобів, яка надійшла від держави.

Акцентували увагу на важливості самоізоляції для тих, хто повернувся з-за кордону, контролі з боку Нацполіції та лабораторного центру за допомоги органів місцевого самоврядування за її дотриманням.

В області на самоізоляції перебуває 1095 осіб – ті, хто приїхали з-за кордону, та особи, які контактували з хворими на коронавірус. Близько ста осіб уже пройшли 14-денний термін самоізоляції та зняті з контролю.

Окрім того, проговорили з керівникам районів та ОТГ механізми та джерела стимулювання оплати праці медичним працівникам, які надають допомогу хворим на коронавірус.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.