Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:12:35

У січні-лютому обласна служба зайнятості укомплектувала 62% заявлених вакансій

21.03.2020   11:18Агенцiя

На початок березня в області налічувалось 11,9 тисячі безробітних — на 5,5% менше, ніж торік, повідомляють у Чернігівському обласному центрі зайнятості.

Водночас роботодавці потребували 1,3 тисячі працівників. Тож на кожне вільне робоче місце претендувало дев’ять осіб.

Протягом січня-лютого цього року роботою забезпечено 3,8 тисячі громадян, з них 61,8% працевлаштовані до надання статусу безробітного. За направленням служби зайнятості роботу знайшли 1,3 тисячі зареєстрованих безробітних.

Зокрема, 37 осіб були працевлаштовані завдяки компенсації роботодавцям єдиного соціального внеску, 5 — шляхом виплати допомоги по безробіттю одноразово для започаткування власної справи. Крім того, 760 безробітних за направленням служби набували нових професій та підвищували кваліфікацію. Це на 81% більше, ніж минулого року.

У громадських та інших роботах тимчасового характеру брали участь 474 безробітних.

За словами директора обласного центру зайнятості Лідії Падалки, у січні-лютому 2020 року порівняно з відповідним періодом 2019-го на 6,2% збільшилась кількість роботодавців, які співпрацювали зі службою (всього 2,1 тисячі).

Майже на 8% побільшало й вакансій. Загалом упродовж двох місяців їх налічувалося 5,9 тисячі, 62% з яких укомплектувала служба зайнятості.

Останні новини Чернігівщини

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.