Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:14:50

Третина злочинів на Чернігівщині розкривається за допомогою камер відеоспостереження

20.03.2020   08:40Агенцiя

Обласна система відеоспостереження «Мережа безпеки» допомагає поліцейським ефективніше розкривати різноманітні злочини. Перш за все — такі, що скоєні з використанням автотранспорту.

Питання про необхідність встановлення камер на території області постало ще в 2016 році. Ініціатором проекту виступив начальник Головного управління Національної поліції в Чернігівській області полковник поліції Едуард Альохін. Насамперед він звернувся з цією ідеєю до Чернігівської міської ради. І вже на початку 2017 року за рахунок місцевого бюджету в Чернігові були встановлені перші камери.

Апаратні комплекти відеонагляду монтували за таким пріоритетом:
    стратегічні перехрестя;
    в’їзди та виїзди з населених пунктів;
    місця значного скупчення людей;
    місця проведення масових заходів.

З часом до мережі камер зовнішнього відеоспостереження долучилися й інші райони області. Таким чином поліція Чернігівщини першою в Україні об’єднала камери відеоспостереження в «Мережу безпеки» у рамках області.

У Чернігові зосереджена система відеоспостереження «Безпечне місто», яка інтегрована в загальнообласну систему «Мережа безпеки».

Вимоги до камер особливі – вони повинні підтримувати функцію розпізнавання номерних знаків. Поліція також напрацювала систему збереження інформації.

Програмно-апаратний комплекс «Мережа безпеки» щодня допомагає в розкритті різноманітних злочинів, є джерелом доказів при розслідуванні низки ДТП, невід’ємним інструментом в розслідуванні кримінальних та розгляді адміністративних правопорушень.

30% злочинів розкривається за допомогою системи відеоспостереження. Вона допомагає розкривати «вуличні» злочини, ДТП або якщо потенційні злочинці могли потрапити в поле зору відеокамери. Наприклад, встановити хто причетний до крадіжки чи вирахувати на якому автомобілі й куди рухалися підозрювані.

Станом на кінець минулого місяця, загалом по області до «Мережі Безпеки» під’єднано 628 камер. У Чернігові працюють 272 відеокамери. Близько третини з них розпізнають номерні знаки. Цифри щомісяця змінюються, адже постійно з’являються нові камери. Так, нещодавно в Прилуках поліцейські обговорили необхідність розширення вже наявного у місті комплексу камер відеоспостереження.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини