Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 03:00:10

Обласна служба зайнятості під час карантину працює переважно в дистанційному режимі

19.03.2020   08:13Агенцiя

Про це повідомила директор Чернігівського обласного центру зайнятості Лідія Падалка.

Усіх зареєстрованих безробітних (прийом яким призначено до 3 квітня включно) профільні фахівці поінформують у телефонному режимі або через електронну пошту про призупинення відвідування ними центру зайнятості/філії. Неявка на плановий прийом не вважатиметься порушенням. При цьому виплати по безробіттю здійснюватимуться у звичному порядку.

Якщо людина бажає припинити реєстрацію в період дії карантину, треба подати відповідну заяву поштою, через скриньку для кореспонденції або електронною поштою (сканкопію) з подальшим її підтвердженням на паперових носіях.

У випадку, коли особа хоче зареєструватися як безробітна, можна звертатися до служби зайнятості. Щоб звести до мінімуму особистий контакт фахівців з відвідувачами, у Чернігівському міському та філіях обласного центрів зайнятості відведені місця для самостійної роботи таких осіб. Там можна ознайомитися з переліком документів, потрібних для реєстрації, скористатися зразками заповнення відповідних заяв тощо. Одночасно в місцях надання послуг не може перебувати понад 10 осіб.

Крім того, при вході до центру зайнятості/філії розміщено оголошення про тимчасовий порядок роботи та необхідна контактна інформація.

Документи для реєстрації приймаються через електронну пошту або скриньку для кореспонденції, що знаходиться біля входу в центр зайнятості/філію. Після реєстрації отриманих документів фахівець служби зайнятості того ж дня зв’язується з клієнтом для підтвердження та уточнення даних. Для зворотного зв’язку потрібно обов’язково вказувати номер телефону чи e-mail, наголосила Лідія Падалка. Адже подальші консультації, пов’язані з набуттям статусу зареєстрованого безробітного, надаватимуться дистанційно.

За інформацією директора центру зайнятості, під час карантину скасовані всі масові та групові заходи, заплановані для населення та роботодавців: семінари, тренінги, круглі столи, зустрічі, наради, ярмарки вакансій та інші. Навчання у цей період переведено в режим онлайн, нові курси не розпочинатимуть.

Дистанційно спілкуватимуться і з роботодавцями. Про наявність прийнятних пропозицій працевлаштування кар’єрні радники інформуватимуть безробітних у телефонному режимі або засобами електронного зв’язку.

Щоб убезпечити себе в умовах карантину, шукачам роботи служба зайнятості радить отримувати необхідну інформацію на офіційних вебресурсах: «Єдине соціальне середовище», «Освітній портал», «Профорієнтація та розвиток кар’єри», а також на регіональній сторінці обласного центру зайнятості.

Консультації можна отримати також за телефоном «гарячої лінії» обласного центру зайнятості (0462) 67-51-39.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.