Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:36:31

У Ніжині прийнято ряд додаткових обмежувальних заходів у зв'язку з поширенням коронавірусу

18.03.2020   10:30Агенцiя

17 березня в малій залі міськвиконкому під головуванням міського голови Анатолія Лінника відбулось позачергове засідання виконавчого комітету.

У відповідності до прийнятих постанов Кабміном членами виконавчого комітету було прийнято рішення про введення додаткових заходів щодо запобігання поширенню на території Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади випадків гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Виконавчий комітет Ніжинської міської ради вирішив: з 15.00 год 17 березня 2020 року до 03 квітня 2020 року тимчасово заборонити проведення наступних масових заходів та/або роботу об’єктів загального користування незалежно від форми власності та підпорядкування: 

- культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших заходів, у яких бере участь понад 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів місцевого самоврядування;

- роботу суб’єктів господарювання, які приймають відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення, крім роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності, а також торговельної діяльності і діяльності з надання послуг з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту;

- перевезення понад 10 пасажирів одночасно в одному транспортному засобі, що здійснює регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах у звичному режимі руху;

- заїзд на територію автостанцій автобусів, які здійснюють перевезення пасажирів у приміському, міжміському внутрішньообласному сполученні, та реалізацію власниками автостанцій квитків автомобільним перевізникам, які виконують такі перевезення.

Відповідно до рішення керівникам підприємств, установ, організацій рекомендовано забезпечити організацію позмінної роботи працівників, а за технічної можливості – також роботи в режимі реального часу через інтернет. Керівнику штабу, створеного рішенням виконавчого комітету Ніжинської міської ради від 12.03.2020р. № 67 забезпечити організацію виконання та контроль за дотриманням на території Ніжинської МОТГ Постанови КМУ від 16 березня 2020 року №215, своєчасним і повним проведенням профілактичних і протиепідемічних заходів.

Міський голова вкотре зазначив, що головною передумовою боротьби з поширенням коронавірусу, як показує світовий досвід, є чітка дисципліна в дотриманні впроваджених обов’язкових заходів. А найголовніше – це самодисципліна, відповідальність і самоконтроль кожної людини. Не повинно бути паніки. Запорука спокійного і стабільного проходження цього складного періоду – розуміння проблеми боротьби з поширенням коронавірусу. Дана ситуація повинна всіх об’єднати в спільному розумінні, відповідальності та усвідомленні кожного мешканця міста. Відповідальності не тільки органу місцевого самоврядування, а й керівників всіх без виключення форм власності, підприємств, установ та організацій в Ніжині. Потрібно чітко дотримуватись вимог і порад Всесвітньої організації охорони здоров’я, Міністерства охорони здоров’я, а також рішень, які приймають центральні органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування.  

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини