Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 02:09:31

Прилуки: рекомендувати суб’єктам господарської діяльності міста закрити торгові та розважальні заклади, окрім продуктових магазинів та аптек

17.03.2020   09:58Агенцiя

16 березня під керівництвом міського голови Прилук Ольги Попенко відбулося засідання міської комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій.

У ході засідання міський голова запропонувала відпрацювати алгоритм заходів у місті. Заслухали завідувача відділенням організації епідеміологічних досліджень Прилуцького міськрайонного відділу державної установи «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України» Олександра Олексенка, який повідомив, що на сьогоднішній день в Україні за результатами дослідження вірусологічної референс-лабораторії ЦГЗ отримано 5 позитивних результатів на COVID-19: Чернівецька (4) та Житомирська (один летальний випадок) області. З початку року Центр громадського здоров'я отримав 94 підозри на коронавірусну інфекцію. 80 підозр не підтвердилися, ще 9 досліджуються.

Комісія, зважаючи на актуальність загрози погіршення епідеміологічної ситуації в Україні, вирішила у місті Прилуки посилити дезінфекційні заходи у громадському транспорті, а саме: дезінфекція транспорту після кожного маршруту.

Рекомендувати керівникам суб’єктів господарської діяльності взяти під особистий контроль питання повернення із-за кордонних поїздок підлеглих, зобов’язавши останніх повідомляти сімейного лікаря про свою подорож за кордон; рекомендувати зміну графіка відпусток працівникам, які повернулися із-за кордону, з метою їх соціального дистанціювання.

Рекомендувати суб’єктам господарської діяльності, які здійснюють надання послуг у сфері громадського харчування, керівникам ринків призупинити свою діяльність на час дії карантину в Україні, рекомендувати закриття торгових та розважальних закладів, окрім продуктових магазинів та аптек.

Управлінню житлово-комунального господарства міської ради рекомендувати керівникам комунальних підприємств на час дії загальноукраїнських обмежувальних заходів (карантину) організувати роботу абонентських служб у телефонному режимі.

Засобам масової інформації висвітлювати та інформувати населення щодо заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19.

Із 12 березня в Україні запроваджено тритижневий карантин у навчальних закладах та низка інших заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19.

У місті Прилуки на час карантину призупинені заняття у закладах освіти, культури та спорту. Скасовані загальномасові заходи у закладах, установах та організаціях.

Шановні прилучани!

Інформуємо вас, що за даними лікарів, вірус в повітрі не передається, зараження здійснюється через безпосередній контакт з хворими. Тому рекомендується, по-перше, не панікувати, дотримуватися гігієнічних норм поведінки: часто мити руки з милом (не менше 20-30 секунд) або ж обробляти антисептичними засобами (не менше 30 мл).

Роботодавців просимо з розумінням поставитися до ситуації, що виникла та піти на зустріч працівникам, у яких є діти.

Наголошуємо, що у Прилуках жодного хворого на коронавірус не виявлено.

Звертаємось з проханням зберігати спокій, дотримуватись правил особистої гігієни, провітрювати приміщення, робити вологе прибирання, уникати великого скупчення людей та слідкувати за офіційною інформацією!

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.