Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 12:32:46

Розпорядження чернігівського міського голови: вводяться додаткові обмежувальні заходи для протидії коронавірусу

16.03.2020   17:36Агенцiя

Чернігівський міський голова 16 березня видав розпорядження «Про додаткові заходи, спрямовані на запобігання розповсюдженню коронавірусу на території міста Чернігова».

Відповідно до цього розпорядження, у Чернігові з 17 березня 2020 року з 00.00 тимчасово зупиняється робота наступних об’єктів загального користування незалежно від форми власності та підпорядкування - до прийняття окремого розпорядження міського голови та скасування обмежувальних заходів:
– дитячих центрів, клубів, майданчиків (у тому числі спортивних), розважальних зон на території торгівельних центрів;
– басейнів;
– нічних клубів, дискотек;
- абонентських відділів (центрів обслуговування споживачів) комунальних підприємств «Чернігівводоканал», «АТП-2528», «Деснянське», «Новозаводське», «ЖЕК-10», «ЖЕК-13», акціонерного товариства «Облтеплокомуненерго», КЕП «Чернігівська ТЕЦ» ТОВ ФІРМА «ТЕХНОВА», ТОВ «ЕНЕРА ЧЕРНІГІВ», АТ «Чернігівобленерго», АТ «ЧЕРНІГІВГАЗ», інші організації відповідного спрямування (передбачивши режим онлайн роботи);
– бібліотек, комунальної установи «Туристичний інформаційний центр» Чернігівської міської ради, відділ звернень громадян Чернігівської міської ради, Центру надання адміністративних послуг (прийом документів поштою або онлайн, видача обмежується).

Комунальним та іншим підприємствам-надавачам комунальних послуг належить утриматися від відвідування споживачів з метою перевірки показань засобів обліку.

Керівникам підприємств, установ, організацій, суб'єктів підприємницької діяльності рекомендується організувати дистанційний режим роботи працівників.

З 16 березня по 3 квітня 2020 року призупиняється проведення навчально-тренувальних занять у дитячо-юнацьких спортивних школах Чернігівської міської ради (далі – ДЮСШ). Директори ДЮСШ міської ради мають відмовитися від участі учнів-спортсменів у спортивних змаганнях всіх рівнів.

Керівники закладів, установ, організацій незалежно від форми власності та підпорядкування, а також інших суб'єктів підприємницької діяльності попереджаються про персональну відповідальність за невиконання цього розпорядження згідно з чинним законодавством України.

Аптекам, підприємствам, установам та організаціям, які здійснюють торгівлю продуктами харчування та побутовими товарами, рекомендовано продовжити режим роботи закладів торгівлі для запобігання скупченню  великої кількості відвідувачів.

Розпорядження прийняте з метою запобігання захворюванню, викликаному поширенням коронавірусу COVID – 19, враховуючи постанову Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року №211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID–19, керуючись статтями 17, 18, 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та статтею 30 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб».

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.