Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 10:52:43

Поліція закликає громадян до пильності під час спілкування з незнайомцями

12.03.2020   08:27Агенцiя

Поліція Чернігівщини закликає громадян пильніше ставитися до контактів із незнайомими людьми. Особливо уникайте спілкування з особами, які, на вашу думку, не мають постійного місця проживання, володіють навичками гіпнозу чи, ймовірно, вже конфліктували із законом.

Якщо до вас додому завітала незнайома особа або підійшла з дивними запитаннями просто на вулиці, намагайтеся насамперед тверезо оцінити ситуацію.

Щонайперше, оцініть, чи може дана особа заподіяти вам лихо тут і зараз:
• Якщо незнайомці просять подзвонити, то не виключено, що вони втечуть у невідомому напрямку разом із вашим гаджетом;
• Під приводом розміну чи обміну старих купюр на начебто нові невідомі особи можуть заволодіти всіма вашими грошима;
• Якщо невідомі приходять до вас додому та представляються соціальними працівниками, банківськими клерками, членами релігійних організацій чи пропонують застосувати свої навички гадання, то ви майже в полоні шахраїв;
• Іноді шахраї просять просто попити водички, і доки ви виконуєте їхнє прохання — нишпорять у ваших речах.

Буває, що шахраї «працюють» в одиночку, а можуть ходити «на діло» й родинами. В одних випадках зловмисники видурюють гроші, тобто ви віддаєте заощадження своєю рукою. В інших — нахабно крадуть гаманці або заховані гроші. При цьому зловмисники розділяють задачі: одна людина відволікає потенційну жертву, інша — шукає золото та гроші, третя — страхує.

Чорний вид «заробітку» популярний серед осіб, які не мають постійної роботи та місця проживання. Тож якщо ви бачите, що вашої уваги несподівано вимагає особа з торбами, то не відкидайте думки про те, що вона скоїть злочин та поїде з міста чи навіть області.

Пам’ятайте, що в результаті спілкування з підозрілими незнайомцями надто часто зникають гроші, золото, техніка та нервові клітини.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини