Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:11:32

Вертіївська громада розпочала роботу над Стратегією розвитку

06.03.2020   11:50Агенцiя

5 березня у Вертіївській сільській раді відбулося перше засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку Вертіївської об’єднаної територіальної громади.

Відкрив засідання Ігор Мороз, Вертіївський сільський голова. «Сьогодні ми розпочинаємо масштабну роботу над плануванням нашого майбутнього – роботу над Стратегією розвитку Вертіївської громади на найближчі сім років. Головне завдання – забезпечити сталий розвиток нашої громади. І зрештою – добробут кожного мешканця», - сказав Ігор Григорович.

Експертну та методичну підтримку в роботі над документом Вертіївській громаді надаватимуть Ірина Кудрик, директорка Чернігівського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою», та Володимир Бойко, експерт з регіонального розвитку Чернігівського РО.

Ірина Кудрик підкреслила, що стратегічне планування – це важливий інструмент для розвитку об’єднаної територіальної громади. «Громаді треба побачити свій завтрашній день і визначити шлях, яким вона до цього «завтра» прийде. Важливою в цьому процесі є участь громадян, чим більше буде почуто думок, тим менше буде політичних коливань та політичного впливу на реалізацію стратегії ОТГ. Вертіївська громада довела готовність працювати над стратегією і сьогодні цей процес стартував», - сказала вона. І додала, що в Чернігівській області за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» стратегічні документи розробили 16 громад.

Володимир Бойко розпочав перше засідання із основних засад стратегічного планування, пояснив етапи роботи над документом, зробив огляд нормативних актів та законів, які стосуються стратегічних планів.

Методика розробки стратегії розвитку передбачає чотири засідання робочої групи під час яких учасники проаналізують сильні та слабкі сторони громади, конкурентоспроможність, загрози та ризики. Окрім того проведуть соціально-економічний аналіз ОТГ та дослідження громадської думки, напрацюють стратегічні цілі, технічні завдання та проектні ідеї.

«Стратегія розвитку допомагає правильно сконцентрувати ресурси, раціонально використовувати територію, інфраструктуру, залучати фінанси і фахівців до реалізації проектів та розвитку території. Ключовим показником для стратегії є соціально-економічний ландшафт території», - підкреслив Володимир Бойко. І додав, що дуже важливо зробити якісний соціально-економічний аналіз діяльності громади, який є об’єктивним показником. Не менш важливим, на його думку, є вимірювання настроїв населення, тобто вивчення громадської думки. В поєднанні ці показники дають ґрунтовні стартові умови для подальшої роботи.

Розробка стратегії розвитку передбачає широке обговорення, залучення до робочої групи депутатів сільської ради, керівників управлінь (відділів) виконкому, галузевих спеціалістів, керівників  або представників громадських організацій та місцевого бізнесу, керівників органів самоорганізації населення, старост тих населених пунктів, які вже приєдналися до Вертіївської ОТГ: Олександра Соломаху (Велика Кошелівка), Сергія Охонька (Мала Кошелівка), Миколу Нікитка (Березанка), Валентину Щербину (Черняхівка), Любов Сацюк (Заньки) Олега Острянка (Дуболугівка).

Організатори, аби залучити до обговорення якомога більше людей, пропонують усім небайдужим долучитися до процесу, писати свої коментарі на сайті сільської ради (web-адреса: (https://vertiivska-gromada.gov.ua/), надсилати листи на електронну адресу (vertievka_rada2@ukr.net), спілкуватися у мережі Фейсбук або подавати традиційні письмові звернення у сільську раду (с. Вертіївка, вул. Миру, 126).

Усі пропозиції узагальнюватимуться та обговорюватимуться під час засідань робочої групи з розробки Стратегії. Форми оприлюднення інформації – будь-які доступні. Це тексти, фотографії, картинки, відео- чи аудіо-посилання. Головне – визначити, якою мешканці Вертіївської ОТГ хочуть бачити свою громаду в найближчі сім років.

Програма «U-LEAD з Європою» підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини