Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:32:36

В Управлінні охорони здоров’я Чернігівської ОДА прокоментували готовність до реагування на випадок поширення коронавірусу

26.02.2020   11:14Агенцiя

Заступник начальника управління охорони здоров’я ОДА Володимир Пулін прокоментував стан готовності медичної галузі Чернігівщини до можливого поширення коронавірусу. За його словами, в області розроблено чіткий план з недопущення занесення та розповсюдження даного захворювання.

Для госпіталізації осіб з підозрою на це захворювання базовими визначені інфекційні відділення Чернігівської міської лікарні № 2 та Чернігівської обласної дитячої лікарні. Створено і спеціалізовані бригади екстреної медичної допомоги. Підготовлена і решта шістнадцять інфекційних відділень в області.

— Обласна державна адміністрація вже звернулась і до МОЗ, і до РНБО щодо додаткової кількості костюмів біозахисту, — зазначив Володимир Пулін.

Міністерство охорони здоров’я України за рахунок фондів держрезерву вже розподілило додаткове обладнання, необхідне для боротьби з коронавірусом та його ускладненнями. Днями воно прибуде і на Чернігівщину.

— Хочу наголосити, що в Україні не зареєстровано жодного випадку коронавірусної інфекції, — акцентував заступник начальника управління охорони здоров’я ОДА. — Тривога навколо цього питання — наслідок нестачі достовірної інформації про нього. Насправді ж у сучасному світі існує чимало подібних, а то й набагато складніших захворювань. Тому я радив би людям аналізувати отриману зі ЗМІ інформацію і дотримуватись хоча б елементарних правил гігієни.

До таких належить і найпростіше — часте миття рук або обробляння їх дезінфікуючими засобами.

Крім того, лікарі радять під час кашлю та чхання прикривати рот і ніс паперовою хустинкою, уникати тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель. Та й взагалі утриматись, за можливістю, від відвідування масових заходів.

Якщо ж маєте підвищену температуру тіла, кашель та утруднене дихання, якнайшвидше зверніться до лікаря.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини