Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 11:04:34

У Чернігові відбувся ІІІ міжнародний фестиваль робототехніки SiverTechFest

25.02.2020   09:57Агенцiя

У майстерності конструювання та програмування роботів змагалися більше двохсот школярів з Києва, Житомира, Черкас, Ніжина, Славутича та Гомеля. Усі вони — учасники третього міжнародного фестивалю робототехніки SiverTechFest.

Провели захід на базі Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка за підтримки голови Чернігівської ОДА Андрія Прокопенка.

Презентовані новинки юних винахідників оглянув заступник голови ОДА Андрій Подорван:
— Я побачив не тільки реально працюючі моделі, а й велике прагнення дітей до інновацій. Знання — це база, що стає основою для звершень. Проте технічний прогрес залежить не тільки від знань, а й від сміливості створювати щось нове.

Дійсно, світові лідери в економіці — країни, котрі давно зробили ставку на технології, із відповідними акцентами в освіті, зауважив Андрій Подорван.

Природничо-науковий компонент в поєднанні з інноваційними технологіями набуває поширення і в Україні. Так, нині як складова Нової української школи впроваджується STEM-освіта, кінцева мета якої — забезпечення добре підготовлених інженерних кадрів. Для повноцінної реалізації такого підходу обов’язковими є STEM-лабораторії, що включають в себе наявність 3D-принтерів, наборів навчальної електроніки, голографічної фото-відео-студії та інших сучасних технічних засобів.

До слова, нині спеціалістів-робототехніків готують провідні виші України.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність, коли 30 березня 2023 року знімальній групі місцевого телеканалу “Дитинець” бізнесмен та екскандидат у депутати Сергій Берестовий зламав камеру та перешкоджав проводити зйомку.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.