Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:40:49

Відбулося публічне представлення звіту про виконання міського бюджету Чернігова за 2019 рік

19.02.2020   10:13Агенцiя

Звіт про виконання міського бюджету міста Чернігова в 2019 році був представлений на щотижневій розширеній нараді в Чернігівській міській раді 18 лютого. Озвучила підсумкові показники фінансового року керівниця фінансового управління міської ради Олена Лисенко.

Отже, за минулий рік до бюджету міста загалом надійшло 3 224,2 млн грн. З них власні надходження склали 1 934 млн грн, офіційні трансферти - 1 290,2 млн грн. Що стосується власних надходжень, то вони в порівнянні з минулим роком збільшилися на 274,9 млн грн.

Видатки бюджету

Найбільш фінансово затратною є соціально-культурна сфера – майже 68,9% усього бюджету. Зокрема, найбільше коштів потребують такі галузі, як освіта – 32%, охорона здоров’я – 13,6% та соціальне забезпечення – 19,1%.

Якщо аналізувати видатки за економічною структурою, то оплата праці з нарахуваннями склала 35,7% витрат, пільги, житлові субсидії та інші виплати соціального значення – 22,2%, капітальні видатки – 22,1%

Сума видаткової частини бюджету у 2019 році в розрахунку на 1 жителя складає 11 194,26 грн.

На освіту в порівнянні з минулим роком видатки збільшилися на 4,7% і склали 1 033,2 млн грн з урахуванням освітньої субвенції та коштів міського бюджету. Зокрема, відбулося збільшення дітей у закладах, утримання яких відбувається за рахунок міського бюджету (інклюзивно-ресурсні центри).

Зокрема, у виглді субвенції з державного бюджету на облаштування освітнього простору для початкових класів з державного бюджету надійшло 4,9 млн грн, також на ці видатки було використано 2,4 млн грн коштів міського бюджету. Були придбані сучасні комп’ютери, меблі та дидактичні матеріали.

Видатки на охорону здоров’я в порівнянні з минулим роком зменшилися і складають 437,6 млн грн. Зменшення обумовлене тим, що перша ланка надання медичної допомоги перейшла в 2019 році на інший механізм фінансування.

Що стосується напрямку культури та туристичної складової, то фінансування збільшилося і в цілому склало 87,9 млн грн.

Фінансування галузі фізичної культури та спорту в порівнянні з 2018 роком було на 23,8% більше і склало 43 191,2 тис. грн. У Чернігові бюджетним коштом було відремонтовано дві дитячо-юнацькі спортивні школи. Також у 2019 році вперше було отримано субвенцію на будівництво мультифункціонального спортивного майданчика.

Видатки на галузь житлово-комунального господарства склала 411,1 млн грн. Переважна частина видатків витрачається на благоустрій – 196,9 млн грн. Фінансувалися програми сприяння створенню ОСББ, часткового відшкодування кредитів ОСББ, отриманих за державною програмою, проводилися капітальні ремонти ліфтів тощо.

Що стосується об'єктів благоустрою, то в цілому видатки склали 196,9 млн грн. З них капітальні видатки складають всього третину – 63,7 млн грн.

Утримання дорожного господарства: у порівнянні з минулим роком на поточний ремонт видатки зменшилися, проте, збільшилися на капітальний ремонт. Було витрачено 155,2 млн грн (на 21,8% більше ніж у 2018 році). Проведені роботи по капітальному ремонту вулично-дорожньої мережі на 68 млн грн, капітальний ремонт тротуарів –  на 15 млн грн, капітальний ремонт доріг приватного сектору – на 9,4 млн грн і капітальний ремонт та будівництво світлофорних об'єктів – на 7,5 млн грн.

Підтримка транспортної галузі у 2019 році склала 104,8 млн грн, що на 10,9 млн грн більше ніж у попередньому році. Зокрема, компенсація пільгових перевезень – 73,5 млн грн.

На розвиток електротранспорту в минулому році було витрачено 31,3 млн грн: придбано 6 тролейбусів на загальну суму 29,7 млн грн, також проводилися роботи з оновлення транспортної контактної мережі та капітального ремонту кабельних ліній.

Чернігів серед співмірних обласних центрів займає 2 позицію по бюджету розвитку на 1 жителя.

У місті продовжується реалізація програми Громадського бюджету. У порівнянні з позаминулим роком сума на реалізацію проєктів-переможців-2019 (які втілюються у 2020) більша на 2,5 млн грн.

Також здійснюється фінансування інших цільових програм, які прийнті в місті, зокрема:
-    на підтримку народжуваності спрямовано 16,5 млн грн;
-    на програму боротьби з онкологічними захворюваннями – 12,4 млн грн;
-    на програму молодіжного житлового кредитування – 2,8 млн грн.

Додаткові субвенції з державного бюджету скеровувалися в 2019 році на такі цілі:

Звіт про виконання міського бюджету-2019 винесений для затвердження на найближче засідання виконкому Чернігівської міської ради та є в порядку денному 52 сесії міської ради 7 скликання, яку призначено на 27 лютого.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини