Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:41:22

718 будинків Понорниці, Авдіївки та Шабалинова четверту добу залишаються без газу

11.02.2020   10:52Агенцiя

Коли повернуть газ у 718 будинків Сосницького та Коропського районів поки не відомо.

Про це Суспільному сказав головний інженер компанії «Чернігівгаз» Євген Денисенко. Це відбудеться після проведення зварювальних робіт і випробувань труби на герметичність. З п’ятниці жителі Понорниці, Авдіївки та Шабалинова живуть без газу. Через те, що трубу під час обробки землі пошкодив трактор.

В урочищі Солотопка за 1 кілометр від Понорниці Коропського району в п’ятницю під час обробки землі трактор пошкодив трубу, яка подавала газ до 718 будинків. Мешканці цього будинку на вулиці Гагаріна 44 четверту добу без газу.

«Холодно в нас. По всьому будинку в нас так. Вночі під ковдрою спимо, а ось це купили обігрівач», - розповідає жителька Понорниці Зоя Нікітенко.

Обігрівачем гріє свою квартиру і Ніна Петушенко. Каже, через відсутність газу не може приготувати їжу.

«Газу немає, так тут чи електроплитку треба, так в нас не пристосоване до електроплитки. Ми ж надіялися на газ. І в нас же під газ все і зроблено. Ось газовий котел будь-ласка. Батареї всі холодні, усе холодне. Ковдри не тільки дві, а й пляшки гарячі нагріваємо і під ковдру кладемо», - каже Ніна Петушенко.

"У Понорниці без газу нині 430 будинків, - сказав її селищний голова Петро Василець. - Приватна особа найняла там трактор у фермерського господарства, заїхала туди з метою прибрати хмиз і підготувати земельну ділянку на весну. Він своїм навісним агрегатом зачепив цю трубу і пошкодив десь близько 2 метрів труби. Труба діаметром 273 мм".

За словами сільського голови в урочищі немає попереджувальних знаків, що там прокладена газова труба. Через аварію на газопроводі зачинилась і школа у Понорниці, де навчається 168 дітей. Зараз всі вони на дистанційному навчанні.

«Температура повітря у класах і у школах +6. Навчатися дітям просто неможливо, дуже холодно Діти навчаються дистанційно. І ми це відпрацьовувати не будемо, нам обіцяють за три дні, максимум за 5, і а тому і весняних канікул забирати не будемо, все дистанційно», - розповідає директорка Понорницької школи Інна Чепік.

В урочищі Солотопки, де пробили трубу, сьогодні вели зварювальні роботи.

«До земляних робіт залучили 10-15 робітників, зараз проводимо зварювальні роботи на цьому газопроводі, і це приблизно теж 15 людей. Через складність робіт ми не можемо встановити терміни роботи, тому що це аварійно-відновлювальні роботи, великий комплекс. Буде відомо після зварювальних робіт і випробування на міцність та герметичність», - пояснює головний інженер ПАТ «Чернігівгаз» Євген Денисенко.

Він зазначив, що проведення цих робіт в урочищі з гозопостачальником ніхто не погоджував.

«Хто буде відшкодовувати, будуть розбиратися. Є поліція, є прокуратура, вони мені і дзвонять. СБУ також дзвонить. Це не моя компетенція, а відшкодовувати треба буде», - сказав Петро Василець, Понорницький голова.
 

Останні новини Чернігівщини

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини