Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 20:03:55

Новий геопортал містобудівного кадастру – сучасний інструмент вільного доступу до генпланів населених пунктів області

11.02.2020   08:28Агенцiя

Наприкінці 2019 року фахівці Управління містобудування та архітектури Чернігівської ОДА запустили новий багатофункціональний онлайн-ресурс – геопортал містобудівного кадастру Чернігівської області.

Таким чином громадяни отримали вільний доступ до генпланів населених пунктів. На сьогодні чернігівський геопортал за функціоналом та наповненням – один з найпотужніших в Україні.

Онлайн-сервіс є базовою платформою для створення єдиного геоінформаційного середовища Чернігівщини. Це картографічний інтернет-ресурс, який виступає єдиною точкою доступу до великої кількості інформаційних джерел даних із системою інструментів перегляду та пошуку географічної інформації, її візуалізації, завантаження та поширення.

– Створення геопорталу є прикладом цифрової трансформації. Донедавна саме в такій єдиній інформаційній базі існувала велика потреба, – акцентував голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко. – Масив ресурсів, представлений на сайті, дозволяє оперативно отримувати необхідні дані про об’єкти, які розміщені на території області, формувати витяги, проводити геоінформаційний аналіз тощо. Сервіс буде корисний не лише профільним службам, а й усім мешканцям Чернігівщини.

На головній сторінці порталу розміщена загальна інформація, звідки одразу можна перейти на карту та ознайомитися з інформаційними розділами. Їх перелік визначено згідно з профільними державними будівельними нормами.

За допомогою оприлюднених генпланів та планів зонування території кожен бажаючий дізнаватиметься про режим використання тієї чи іншої земельної ділянки, а також плани розвитку населеного пункту. Накладаючи різні шари інформації, користувач може аналізувати та порівнювати дані. Крім того, в геопорталі закладений широкий функціонал – можливість лінійних та площинних вимірювань, перегляд атрибутивної інформації у вигляді таблиць, тощо.

На сьогоднішній день геопортал містить понад 180 інформаційних наборів даних, згрупованих по 25 категоріях. Частина з них є візуалізацією відкритих даних з державних органів влади. Інша частина – результат роботи відділу містобудівного кадастру та моніторингу Управління містобудування та архітектури Чернігівської ОДА.

Робота з формування та наповнення містобудівного кадастру області триває. Перелік інформаційних ресурсів постійно розширюватиметься. Пропозиції щодо розміщення додаткових наборів даних можна надсилати на адресу: umba_post@cg.gov.ua.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини