Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 18:24:50

Упродовж доби вогнеборці врятували 35-річного чоловіка та ліквідували 10 пожеж

07.02.2020   08:15Агенцiя

Упродовж доби на території Чернігівської області виникло 10 пожеж, з яких 6 у житловому секторі громадян та 4 в природних екологічних системах.

Причинами загорянь послужило порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації печей і димарів, коротке замикання електромережі, необережне поводження з вогнем тощо.

5 лютого о 18:45 до Служби порятунку "101" у Сосницькому районі надійшло повідомлення про пожежу приватного житлового будинку, що у районному центрі по вул. Богдана Хмельницького.

За викликом до місця пригоди оперативно прибуло відділення 10-го Державного пожежного-рятувального посту Управління ДСНС України у Чернігівській області. На той момент у помешканні спостерігалося горіння й щільне задимлення. 35-ріний господар будинку встиг самостійно покинути небезпечну зону, проте, в оселі залишався його товариш однолітка. Вогнеборці у апаратах захисту органів дихання та зору при проведенні розвідки відшукали та врятували чоловіка та о 19:10 ліквідували загоряння.

Причиною виникнення пожежі, яка ледь не призвела до трагічних наслідків послужило порушення правил експлуатації нагрівальної печі, зокрема в результаті появи тріщини у кладці сталося займання домашніх речей, які, всупереч вимогам правил пожежної безпеки знаходились впритул до опалювального приладу.

Крім того, упродовж минулої доби вогнеборці ДСНС ліквідували 4 загорання сухої трави та очерету на площі понад 3 га, що виникли на відкритих територіях у Корюківському, Ніжинському та Чернігівському районах внаслідок необережності громадян у поводженні з вогнем

УДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини