Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 14:52:02

Медики пікетували Чернігівську ОДА, де засідав комітет Ради

01.02.2020   11:11Агенцiя

Кілька сотень працівників Чернігівського обласного медичного центру соціально значущих та небезпечних хвороб, його відділення в Ніжині та дитячого протитуберкульозного санаторію "Зелений гай" пікетували облдержадміністрацію з вимогами не допустити знищення фтизіатричної служби в регіоні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, в ОДА проходило виїзне засідання Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

"Наші вимоги - залишити протитуберкульозну службу України на фінансуванні за рахунок державного бюджету; не допустити різкого загострення епідемічної ситуації з туберкульозом; узгодити між собою такі нормативні акти, як державна стратегія розвитку системи протитуберкульозної медичної допомоги населенню України та закону "Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення; включити до програми медичних гарантій 2020 року санаторне лікування дітей з туберкульозом та з груп ризику цього захворювання", - виголосив голова профспілки медичного центру Дмитро Курилов.

За його словами, озвучені вимоги викладені у зверненні, яке буде підписане медиками й передане учасникам виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування, яке проходить в ОДА.

Як поінформував на цьому засіданні комітету директор обласного центру соціально значущих та небезпечних хвороб Микола Дейкун, реалізація другого етапу медичної реформи вимагає звільнення близько 800 працівників протитуберкульозних закладів області, що означає фактичну ліквідацію фтизіатричної служби в регіоні.

Це, на його думку, неправильно в умовах епідемій туберкульозу, ВІЛ-інфекції та поєднаної інфекції, які мають місце в Україні.

Дейкун вніс до комітету свої пропозиції з фінансування таких закладів, але поки що вони не знайшли підтримки у присутніх народних депутатів.

https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/2867220-mediki-piketuvali-cernigivsku-oda-de-zasidav-komitet-radi.html

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини