Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 21:58:52

Підведені підсумки цивільного захисту області за 2019 рік

31.01.2020   07:46Агенцiя

30-го січня у Чернігівській обласній державній адміністрації відбулось засідання колегії під головуванням Андрія Прокопенка.

У ньому взяли участь керівники районних державних адміністрацій, районних рад, органів місцевого самоврядування, обласних управлінь та організацій, керівний склад Управління ДСНС України у Чернігівській області. Під час колегії розглянуто питання щодо стану забезпечення цивільного захисту населення і територій, запобігання виникненню надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру.

У минулому році підрозділами Управління ДСНС в області забезпечено оперативне реагування на 3 тисячі 282 пожежі, під час ліквідації яких врятовано 64 особи, матеріальних цінностей на суму понад 307 мільйонів гривень. Не допущено знищення вогнем майже 1800 будівель, 105 одиниць техніки, 44 тонн зернових і технічних культур та 117 гектарів хліба на корені.

Піротехнічними підрозділами Управління забезпечено оперативне реагування на всі 197 випадків виявлення вибухонебезпечних предметів. Вилучено та знешкоджено близько двох тисяч боєприпасів, обстежено територію загальною площею понад 44 гектари - зазначив у своєму виступі перший заступник начальника Управління ДСНС України у Чернігівській області полковник служби цивільного захисту Дмитро Бескостий.

У заключному слові голова Чернігівської облдержадміністрації Андрій Прокопенко наголосив на необхідності забезпечення у 2020 році безумовного і своєчасного виконання заходів, спрямованих на зниження ризику та мінімізації наслідків надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру, підвищення гарантованого рівня безпеки населення і навколишнього середовища.

УДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.