Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 09:16:50

Герої Крут: пам’ятаємо і шануємо. ФОТОрепортаж

29.01.2020   18:55Агенцiя

29 січня на Чернігівщині на території Меморіального комплексу «Пам’яті Героїв Крут» відбувся пам’ятний захід до чергової річниці подвигу студентського війська українських патріотів.

Вшанувати пам'ять Героїв Крут зібралися представники органів влади, ветерани, школярі та студенти, курсанти військових навчальних закладів із Києва та Львова, ветерани, учасники АТО/ООС, родини воїнів, загиблих на сході країни, військовослужбовці, громадські активісти. Серед учасників — заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Андрій Подорван, заступник голови облради Арсен Дідур, голова Українського інституту національної пам’яті Антон Дробович.

Сто два роки тому відбулася подія в історії нашої країни, яка стала символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність. Добровольці — захисники Крут виступили проти кількатисячного російсько-більшовицького війська, затримавши таким чином наступ на Київ на чотири дні. Для тільки-но проголошеної незалежної Української Народної Республіки це були визначальні дні, які дозволили їй отримати міжнародне визнання та військову допомогу.

Пам’ять усіх полеглих за свободу та незалежність Української держави учасники заходу вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до Монументу. Відбулася заупокійна літія.

Зібранню представили тематичну літературно-мистецьку композицію. Також усі охочі могли ознайомитися з виставкою «Блокпост пам'яті», присвяченою загиблим на сході України героям, та відвідати музейну експозицію Меморіального комплексу.

До слова, вперше публічно вшанували подвиг героїв Крут 29 січня 1991 року. Тоді на місці бою біля села Пам’ятне Борзнянського району відбулися панахида та мітинг.

Фоторепортаж Віктора Кошмала.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини