Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 09:30:36

УКБ Чернігівської міської ради: підсумки роботи за рік

29.01.2020   11:20Агенцiя

Будівництво нового сучасного дитячого садка на Масанах, капітальні ремонти й тепломодернізація будівель шкіл, капітальний ремонт пологового будинку, будівництво нового корпусу музичної школи №1 - ці та багато інших робіт виконувалися минулого року в Чернігові коштом міського бюджету. Організацію цих будівництв від імені міста забезпечує Управління капітального будівництва (УКБ) Чернігівської міської ради.

Про підсумки роботи управління за рік прозвітував його керівник Вячеслав Почеп на розширеній нараді в міській раді  28 січня.

Отже, у 2019 році за рахунок коштів бюджету розвитку здійснено будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт об’єктів інфраструктури міста на загальну суму понад 186 млн грн. Ці кошти були направлені на об’єкти галузей освіти, охорони здоров’я, культури та туризму, спортивної інфраструктури міста та інші у таких співвідношеннях:

Будівництво першого за останні 20 років освітнього об’єкту – дошкільного освітнього закладу №3 «Дитяча Академія» здали в експлуатацію у серпні. Дитсадок збудували за всіма сучасними будівельними нормами. Енергоефективна будівля має сучасну протипожежну сигналізацію та вентиляцію, теплові насоси, завдяки яким наразі дитсадок має значну економію на опаленні. Крім того, у всіх ігрових кімнатах на першому поверсі підлога, а також шафки для одягу з підігрівом. Довкола дитсадка упорядкована прилегла територія.

Наразі тривають роботи з будівництва прибудови до музичної школи №1 ім.С.В.Вільконського. Тут буде 25 музичних класів та кімната хорового співу. Роботи вже виконані на 90% і зараз відбувається завершальний етап – роботи з благоустрою прилеглої території. Дві будівлі музшколи з’єднуються переходом – сучасною легкою конструкцією з вітражних систем.

Деякі заклади загальної середньої освіти змінили свій зовнішній вигляд. До прикладу, минулого року у школах №1 та №3 розпочали роботи з термомодернізації будівель. Завершуватимуть їх цьогоріч. У рамках проєкту Бюджету участі перед входом до школи №1 оновили зону відпочинку. Тут встановили нові лавки та урни, вуличні ліхтарі, тротуарною плиткою уклали пішохідні доріжки.

Найбільша школа міста - колегіум №11 теж капітально ремонтується. За попередні три роки тут утеплили дах, зовнішні стіни, замінили вікна та двері на енергоощадні, замінили систему опалення, відремонтували коридори початкової школи, їдальню та спортивну залу. Наразі внутрішні роботи тривають.

Комплексні заходи з енергозбереження, які виконувалися з залученням коштів міжнародної фінансової установи НЕФКО, проведені й у школі №5. Крім утеплення даху та зовнішніх стін, тут улаштували індивідуальний тепловий пункт з погодозалежним регулюванням та диспетчеризацією.

Загалом у школах та дитсадках міста замінено вікон - 987,7 м2, дверей - 345,37 м2, утеплено фасадів - 12393 м2, капітально відремонтовано дахів - 2220 м2.

Місто дбає і про відновлення старої, занедбаної спортивної інфраструктури. Так, минулого року реалізовані проєкти з будівництва майданчиків для мініфутболу зі штучним покриттям та реконструкції прилеглої до них території. Нові футбольні поля з’явилися у школах №2, 16 та 34. З весни запрацювало оновлене приміщення спортшколи «Авангард». Тут виконані як зовнішні роботи, так і внутрішні. Зокрема, облаштували нові душові, роздягальні та дві зали з якісним покриттям.

У закладах охорони здоров’я міста теж виконується значний об’єм робіт. До прикладу, цього року мають завершити проєкт, який передбачає оновлення реєстратури, гардеробної, кімнати для очікування та кабінетів поліклінічного відділення міської лікарні №3. Медзаклад також отримає нову систему вентиляції та кондиціювання, внутрішнього освітлення на основі енергозберігаючих технологій. Тут влаштовують вбиральню для маломобільних груп населення, пандуси і з’їзди.

Цього року також планують завершити роботи з термомодернізації приміщення пологового будинку. Проєкт реалізовується в рамках співпраці Чернігівської міської ради з німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ (проект «Партнерство з модернізації: енергоефективність у лікарнях»). Передбачено, зокрема, модернізація системи опалення, реконструкція входів до будівлі та підвалів, обладнання вбиральні для маломобільних груп населення.

Управління капітального будівництва у майбутньому планує виконувати роботи по подальшому оновленню будівлі Міського палацу культури, утепленню 9-ти поверхового палатного корпусу та 3-ї поліклініки міської лікарні №1, капітальному ремонту басейнів колегіуму №11 та школи №19. Крім того, за міською програмою ремонтуватимуть вбиральні в загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах міста, а також реалізовуватимуть 6 проєктів у рамках Громадського бюджету (Бюджету участі).

Процес виконання усіх будівельних робіт на об’єктах міської інфраструктури - під постійним контролем фахівців технічного нагляду. За неякісні роботи підрядників у Чернігові вже 2 роки як штрафують. У 2019-му було 10 договорів, по яких нараховані штрафні санкції на суму майже 173 тис.грн.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко після завершення доповіді зауважив, що важливо постійно здійснювати технагляд також і за проектними роботами, контролюючи їх вартість і якість.

- Це стосується двох найголовніших розпорядників коштів – УКБ та управління житло-комунального господарства. Потрібно здійснювати більш ефективне планування робіт, контроль за якістю проектів, щоб процедурно потім не було складно вам і підряднику при виконанні цих робіт, - зауважив міський голова.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини