Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:31:51

У службі зайнятості з’явилися консультанти роботодавців

28.01.2020   15:48Агенцiя

У державній службі зайнятості з початку нинішнього року стартував новий проєкт – інститут консультанта роботодавця, мета якого полягає в розширенні підходів до надання послуг роботодавцям з урахуванням специфіки ринку праці регіону. Про це повідомила директорка обласного центру зайнятості Лідія Падалка.

руки

руки

Вона назвала основні переваги нового проєкту.

За кожним роботодавцем закріплено окремого консультанта, який володіє детальною інформацією щодо діяльності підприємства, його поточної та перспективної потреби у кадрах. Такий підхід допомагає сформувати результативні напрями подальшої співпраці. Адже служба зайнятості володіє найбільшою базою шукачів роботи та безробітних, які розподілені на профільні групи, що сприяє оперативному підбору кадрів та скороченню терміну укомплектування вакансій.

Завдяки індивідуальному підходу роботодавцям надаються спеціалізовані послуги, які враховують особливості та потреби кожного окремого підприємства. Також державна служба зайнятості дає можливість здійснити підготовку або підвищення кваліфікації кадрів під індивідуальне замовлення роботодавця, зокрема, в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, які орієнтовані на навчання дорослого населення та оснащені сучасним обладнанням.

«Новації спрямовані на розширення ефективних комунікацій з роботодавцями, застосування сучасних форм роботи, які сприятимуть вирішенню проблеми нестачі кадрів. Наша мета – побудова якісно нових рівнів взаємодії з роботодавцями через покращення електронних сервісів та модернізацію служби зайнятості», - резюмує очільниця обласного центру зайнятості.  
Довідково: щорічно за допомогою у підборі персоналу до служби зайнятості області звертається близько 6 тис. роботодавців, які потребують в середньому 32-33 тисячі працівників. Станом на 1 січня поточного року в базі даних обласної служби зайнятості налічувалось 1,2 тис. вакансій.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини