Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 14:02:13

Киселівська об’єднана територіальна громада провела першу сесію

22.01.2020   09:29Агенцiя

У п’ятницю, 17 січня у Киселівській ОТГ відбулася перша сесія після проведення перших виборів в новоствореній об’єднаній територіальній громаді.

Команда експертів Чернігівського регіонального офісу Програми "U-LEAD з Європою" у січні для всіх новостворених громад провели навчальний захід. В ході тренінгу учасники отримали поради як підготувати та провести першу сесію новоствореної ради, як ефективно з перших днів діяльності управляти об’єднаною громадою, тощо.

Киселівська сільська рада до сесії готувалася ретельно та злагоджено.

Про це повідомила Ірина Кудрик, керівниця Чернігівського регіонального офісу, яка разом із Олександром Мельником, радником з питань місцевих фінансів та управління Чернігівського РО, відвідала сесію Киселівської ОТГ.

«Продовжуємо наш марафон перших сесій рад об‘єднаних територіальних громад. 17 січня працювали із Киселівською сільською об‘єднаною територіальною громадою Чернігівського району, що об‘єднала дві сільські ради поблизу Чернігова. Початок повноважень депутатів і присяга новообраного голови - Володимира Шелупця, який понад двадцять років очолював Боромиківську громаду, що об’єдналась з Киселівською», - зазначила Ірина Кудрик.

За її словами у своїй більшості перші сесії новостворених ОТГ схожі між собою, але кожна має свої особливості. Наприклад, у Киселівській ОТГ перша сесія була демократичною, але конкуренція відчувалася.

«Непростими будуть перші дні для голови, адже з новими завданнями та викликами працюватиме невеликий колектив. Крім того, нові громади лишились без додаткових державних ресурсів, і що найбільш сумно - без тих власних податків, які мали отримати після об‘єднання», - прокоментувала Ірина Кудрик. І додала, що для молодої громади дуже важливою є підтримка депутатів сільської ради і їх зацікавленість в спільному результаті роботи.

Також експерти проконсультували представників ОТГ щодо фінансових питань, перевірок НАЗК та подання декларацій, та інших організаційних питань.

ULEAD з Європою / ULEAD with Europe - Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку - спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами - членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини