Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:16:22

У власність територіальної громади повернуто земельну ділянку вартістю майже 6 мільйонів гривень

20.01.2020   09:16Агенцiя

Вивченням стану законності у сфері земельних відносин Чернігівською місцевою прокуратурою встановлено факт передачі земельної ділянки фізичній особі з грубим порушенням чинного законодавства.

Так, ще у 2005 році рішенням сесії Чернігівської міської ради громадянці безоплатно надано земельну ділянку на території м. Чернігова для будівництва і обслуговування житлового будинку.

Разом з тим, прокурором з’ясовано, що вказана ділянка розташована на території пам’ятки археології місцевого значення поселення «Гора», яку наказом Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації  віднесено до переліку об’єктів культурної спадщини.  

Враховуючи, що питання надання земельної ділянки у власність не було погоджено з органом охорони культурної спадщини, Чернігівська місцева прокуратура звернулася з позовною заявою до суду про визнання незаконним та скасування рішення сесії міської ради, визнання недійсним державного акту на право власності на землю.

Згідно проведеного розрахунку, вартість оспорюваної земельної ділянки становить майже 6 мільйонів гривень.
Судом позов прокурора розглянуто та задоволено. На даний час рішення виконано у повному обсязі.

За інформацією Чернігівської місцевої прокуратури

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини