Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 08:59:49

Добрянська громада провела свою першу сесію

18.01.2020   16:46Агенцiя

Експерти Чернігівського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» (ULEAD Чернігівський регіональний офіс) вже не перший рік надають методичну та експертну підтримку об’єднаних територіальним громадам Чернігівщини.

Ірина Кудрик, директорка Чернігівського РО, та Олександр Мельник, радник з питань муніципальних фінансів та управління Чернігівського РО, 16 січня відвідали Добрянську об’єднану територіальну громаду. В ході візиту експерти взяли участь у першій сесії, а також обговорили нагальні питання щодо подальшого функціонування громади.

За словами Ірини Кудрик, під час свого створення Добрянська об’єднана територіальна громада пережила багато складних моментів: були і сумніви, і виключення/включення до перспективного плану. Але врешті решт жителі громади сказали своє слово і громада відбулася.

«Сьогодні, 16 січня 2020 року розпочались повноваження голови та депутатів на першій сесії Добрянської селищної ради в чудовій залі прекрасного молодіжного центру громади. Сподіваюсь, посадовці опанують всі складні виклики, які чекають їх в цей непростий рік», - сказала Ірина Кудрик.

Також експерти проконсультували представників громади щодо формування штатного розпису, спецперевірок, подання декларацій в НАЗК, організації роботи старостатів та надання послуг. Експерт з фінансів надав роз’яснення представникам Добрянської ОТГ про основні засади окремого виконання бюджетів об’єднаних сільських рад без переходу на прямі міжбюджетні відносини.

Добрянська об’єднана територіальна громада була створена у 2019 році. До складу громади увійшли Новояриловицька, Горностаївська, Клубівська, Олешнянська сільські ради та Добрянська селищна рада. Центром громади стало селище Добрянка. Перші вибори у громаді відбулися 22 грудня 2019 року. Головою виборці обрали – Володимира Ткаченка.

На території Добрянської громади функціонують промислові підприємства, розташований прикордонний загін, лісгосп та інші. У об’єднаній громаді проживає 5323 мешканців, площа території ОТГ дорівнює 454,95 кв.км.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку ULEAD з Європою / ULEAD with Europe спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами - членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

ULEAD Чернігівський регіональний офіс

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.