Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:25:15

Перша сесія у Понорницькій ОТГ

18.01.2020   09:48Агенцiя

До переліку об’єднаних територіальних громад Чернігівської області наприкінці минулого року додалися Понорницька, Киселівська, Талалаївська, Сухополов’янська та Добрянська ОТГ.

Перші вибори тут пройшли 22 грудня 2019 року. Далі кожна з цих громад має провести сесію та офіційно розпочати свою діяльність у новому статусі.

Робити «перші кроки» громадам допомагають експерти Чернігівського регіонального офісу (РО) Програми «U-LEAD з Європою».

На початку січня експерти Чернігівського РО для представників новостворених громад провели тренінг, на якому розглянули питання організації та проведення першої сесії, планування бюджету без переходу на прямі міжбюджетні відносини, внесення змін до штатних розписів та до рішень рад, що об’єдналися.

А вже 15 січня Ірина Кудрик, директорка Чернігівського РО, та Людмила Чабак, радниця з питань децентралізації та місцевого самоврядування Чернігівського РО, взяли участь у першій сесії Понорницької селищної ради. Свого часу експертки провели не одну консультацію для представників потенційної Понорницької громади.

Понорницька об’єднана територіальна громада створена шляхом приєднання до Понорницької селищної ради Вербицької сільської ради. Головою громади виборці обрали Петра Васильця.

Ірина Кудрик зазначила: «Радію з того, що наші навчання стали основою для фахової підготовки до першої сесії. Цій громаді буде не просто цьогоріч, адже повноцінних ресурсів у місцевому бюджеті не буде, поки Понорницькій громаді держава не передасть державні трансферти і можливість отримати нові податки».

За її словами, не зважаючи на труднощі, Понорницька громада готова змінюватися. «Злагоджена робота і депутатів, і активу громади під час першої сесії мене в цьому переконала», - сказала директорка Чернігівського РО. І додала, що найближчим часом увага експертів Чернігівського регіонального офісу буде в першу чергу зосереджена на підтримці громад, які тільки починають свою діяльність.

Нагадаємо, Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку ULEAD з Європою / ULEAD with Europe спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами - членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини