Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 11:47:56

За отримання злочинним шляхом соціальної допомоги винні особи постануть перед судом

17.01.2020   08:25Агенцiя

Прилуцька місцева прокуратура постійно вивчає законність отримання державної допомоги та принципово реагує на факти заволодіння бюджетними коштами шахрайським шляхом.

Так, уже з початку 2020 року процесуальними керівниками Прилуцької місцевої прокуратури до суду направлено 4 обвинувальні акти у кримінальних провадженнях за фактами заволодіння шахрайським шляхом грошовими коштами Державного бюджету України на загальну суму 50922,38 грн., а саме державної соціальної допомоги одиноким матерям.

В ході досудового розслідування встановлено, що нечесні мешканки Прилуцького району умисно, з корисливих мотивів, маючи на меті незаконне збагачення, ввівши в оману працівників державної установи шляхом приховування обставин, які впливають на призначення і виплату державної допомоги на дітей одиноким матерям, внесли неправдиву інформацію в заяви «Про призначення усіх видів соціальної допомоги» про те, що вони не проживають з особами від яких народили дітей, хоча фактично проживали з батьками дітей, з якими не перебували в зареєстрованому шлюбі та вели з останніми спільне господарство, в результаті чого, заволоділи державними соціальними допомогами на дітей одиноким матерям в загальній сумі 50922,38 грн.
 
Завдяки принциповій позиції процесуальних керівників Прилуцької місцевої прокуратури, збитки в сумі 50922,38 грн. підозрюваними особами відшкодовані до Державного бюджету України в повному обсязі.

Робота на даному напрямі триває.

Інформація Прилуцької місцевої прокуратури

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.