Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:50:16

Цьогорічні громадські проєкти реалізовані в повному обсязі

30.12.2019   11:45Агенцiя

У 2019 році фінансову підтримку з обласного бюджету в рамках Програми сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства на 2016-2020 роки «Чернігівська громада» отримали шість громадських ініціатив.

Які ідеї вдалося втілити у життя — розповіли громадські активісти на засіданні конкурсної комісії Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

Наприклад, ГО «Спілка жінок Чернігівщини» здійснила ряд заходів для залучення жінок до прийняття рішень стосовно діяльності громад. Це проведення тренінгів «Роль та участь жінок у сталому розвитку громади, жіноче лідерство, його розвиток» в Кіптівській, Козелецькій та Михайло-Коцюбинській ОТГ, дискусійної панелі на тему «Механізми залучення жінок до прийняття рішень в ОТГ», організація семінару «Жінка — дієвий фактор розвитку місцевих громад». Також у громадах області проведене міні-дослідження (анкетування) з приводу розуміння у населення важливості гендерної рівності для розвитку територій.

Вивченням сфери використання першими об’єднаними громадами області коштів субвенції на розвиток інфраструктури за 2016-2018 роки, а також проведенням популяризації реформи з децентралізації влади і державної підтримки розвитку громад займалася ГО «Громадський центр «Час». У рамках реалізації проєкту 200 примірників відповідного аналітичного звіту розповсюджені у громадах Чернігівської області.

Представники громадської організації «Чернігів Європейський» реалізували одразу два проєкти. Ініціатива «Домашнє насильство: соціологічний аналіз явища в Чернігівській області» була присвячена вивченню та наданню оцінки ситуації гендерно-обумовленого домашнього насильства та діяльності органів влади, громадських організацій щодо його припинення і запобігання. Завдяки іншому проєкту — «Соціологічне дослідження громадської думки з актуальних соціально-політичних проблем Чернігівської області» — проведений кількісний та якісний аналіз оцінки громадської думки про стан суспільно-політичної та соціально-економічної ситуації.

Ще два проєкти присвячені популяризації літератури і читання, підвищенню гуманітарної ролі книги. Так, Прилуцька міська організація професійної спілки працівників культури в рамках проєкту «Поетична платформа «Світ жіночими очима» презентувала книгу місцевої поетеси Ніни Заболотної «Десь за дощами…». Натомість громадська організація «Центр «Апельсин» спільно з ніжинською літераторкою Тетяною Винник провела фестиваль «Літературні родинні читання «Словограй».

За підсумками проведеної роботи у 2019 році конкурсна комісія погодила звіти інститутів громадянського суспільства та затвердила підсумкові висновки. інформує Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини