Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:46:09

Ніжинський міський голова розповів про досягнення та здобутки громади

30.12.2019   11:20Агенцiя

27 грудня відбулась пресконференція міського голови Анатолія Лінника, на якій коротко підведено підсумки роботи органів виконавчої влади за 2019 рік.

Анатолій Валерійович розповів про досягнення та здобутки нашої громади за 2019 рік й підняті питання, які не вдалось вирішити. Розмова торкнулась всіх сфер життя міста: соціальної, житлового будівництва, культури, спорту, медицини та освіти.

На пресконференції було зазначено, що покращення умов життя для жителів міста і створення умов для розвитку бізнесу в Ніжині – це основні завдання, які є найголовнішими в роботі міської влади.

Протягом 2019 року була прийнята Стратегія розвитку Ніжинської міської об’єднаної міської територіальної громади до 2027 із визначенням заходів по розвитку малого та середнього підприємництва, ініційовано програму підтримки  бізнесу та ОСББ, проводиться робота по створенню бренду міста.

За відкритість бюджету наше місто отримало визнання і нагородження на загальнонаціональному рівні. Тому, й надалі ведеться робота з відкритості влади: реалізується проект відкритий бюджет, всі рішення органів ради доступні громадянам, всі структурні підрозділи й виконавчі органи Ніжинської міської ради звітують про свою роботу на офіційному сайті міської ради та в соціальній мережі, що посилює довіру ніжинців до влади.

Висвітлено питання виконання бюджету. Дохідна частина власних доходів на 2019 рік проти минулого року з ростом більше на 20%  (з 234 млн грн до 280 млн грн), а очікується 336-338 млн грн, що перевищить доходи 2018 року більше ніж на 100 млн грн.

Всі надходження направлені на фінансування бюджетних установ і програм. Всього власних доходів направлено на фінансування освіти 125,4 млн грн, охорони здоров’я - 31,7 млн грн, культури 22,8 млн грн, соцзахисту - 11 млн грн, фізичної культури - 8,2 млн грн. Суми вказані без державних субвенцій (освітня, медична), без капітальних вкладень і фінансування окремих програм.

Забезпечено фінансування всіх витрат і не допущено заборгованості бюджетних установ. Місто завершує рік без кредиторської заборгованості.

Залучено додаткові кошти на фінансування важливих заходів (НЕФКО) 12 млн на кредитній основі під 3% річних. За ці кошти відбувається термомодернізація ЗОШ № 10.

У 2019 році на благоустрій міста використано 11,6 млн грн. Безкоштовно виконано роботи в межах акції «Зробимо Україну чистою», у межах якої вивезено на полігон 1081 тонн сміття, в тому числі, безкоштовно від фізичних осіб 188 тонн. Здійснені заходи по мережі освітлення: виконано робіт на 1 млн 576,8 тис грн, замінено 1058 ламп, 132 ліхтаря додатково на монтування вуличного освітлення витрачено 1 млн 137,6 тис грн, за які на 30 вулицях встановлено 135 енергозберігаючих ліхтарів.

Протягом року зміцнювалась матеріально-технічна база підприємств, шляхом надання фінансової підтримки у розмірі 5 млн 635 тис грн.

Для покращення роботи з ТПВ встановлено 24 нові майданчики по збору ТПВ, встановлено 23 клітки для вторсировини.

В частині дорожнього будівництва і ремонту доріг проведено поточний ремонт внутрішньоквартальних доріг на 1,8 млн грн, проведено грейдерування з відсипкою на 2,3 млн грн, проведено поточний (ямковий) ремонт центральних вулиць 14,2 млн грн. За рахунок державного фонду виконано капремонт вулиці Я. Батюка на загальну суму 4,5 млн грн. Всього направлено на покращення доріг і вулиць 22,3 млн грн.

Додатково відбулась реконструкція площі Франка на 5,7 млн грн. На придбання і встановлення пам’ятника борцям за незалежність в парку «Незалежності» і благоустрій навколо нього витрачено 1,4 млн грн і його відкриття стало знаковою подією міста. Збудовано фонтан по вулиці Гоголя на 2,5 млн грн. Встановлено 9 дитячих майданчиків на 1 млн 172, 5 тис грн. Збудовано 4 спортивні майданчики і міні-футбольне поле на загальну суму 1,9 млн грн та будується міні-футбольне поле в ЗОШ № 10.

Для покращення медичного обслуговування населення було створено єдине медичне містечко та відбулось зміцнення матеріально-технічної бази первинної ланки медичного обслуговування.

Цього року завершився ремонт поліклініки (1,2 млн грн), придбано медичне обладнання для ЦМЛ ім. Галицького (3,8 млн грн), у тому числі відеогастроскоп, 2 пересувні рентген апарати. Для стоматологічної поліклініки придбано обладнання на суму 637 тис грн, придбання медичного обладнання на суму 3 млн грн для завершення оснащення первинної ланки охорони здоров’я. Для пологового будинку придбано медичного обладнання на 710 тис грн. Всього оснащено галузь медичним обладанням на суму 8,1 млн грн.

Для реалізації програм допомоги в забезпеченні медикаментами з міського бюджету було виділено 2,6 млн грн.

Серед питань, які не вдалось вирішити цього року опинились: відмова в фінансуванні за рахунок фонду ДФРР ряду важливих об’єктів, незавершена робота по створенню бренду міста, ряд завдань не вирішено через недостатність доходної частини бюджету, зміни в законодавстві в переважній більшості працюють проти інтересів бюджету міста, перекладаються повноважень держави на місцеві бюджети, а це перевезення пільгових категорій громадян, пільгові телефонні послуги. У місті не достатньо техніки для прибирання ТПВ і вуличного сміття, відсутність кадрів для прибирання (двірників), а також водіїв, електриків, сантехніків, слюсарів, недостатнє фінансування. Не вирішено питання кадрового забезпечення лікарями первинної ланки. Є 7 вакансій лікарів. До того ж, є гостра необхідність в придбанні рентген апарату.

У освітній сфері протягом 2019 року відкрито і забезпечено роботу інклюзивно-ресурсного центру, реалізовано проект «Нова українська школа», придбано меблі, дидактичний матеріал (на суму 1,8 млн грн, у тому числі співфінансовано 0,4 млн грн), відкрито басейн в НВК «Престиж» №16, відкрито групи ДНЗ «Престиж» та дошкільного підрозділу у гімназії №14, проводиться реконструкція ЗОШ №10.

Проте, неоптимізована мережа освітніх закладів розпорошує фінансовий ресурс між школами, великий розрив у величині витрат коштів на 1 учня між окремими закладами.

Бюджет міста Ніжина соціально орієнтований і на утримання всіх закладів соціальної сфери, включаючи освіту і медицину, витрачається з міського бюджету 365 млн грн. Окрім того, фінансуються пільги і субсидії з державного бюджету на суму 180 млн грн.

Реалізуючи програму «Турбота» забезпечено пільгове перевезення автобусним транспортом із фінансуванням 2,4 млн грн та залізницею. 7 категорій громадян перевозиться безкоштовно. Також, за програмою «Турбота» учасникам АТО та ООС і членам їх сімей надали матеріальну допомогу в розмірі 400 тис грн. Із цих коштів 286 тис грн – одноразова матеріальна допомога сім’ям загиблих учасників АТО та ООС.

Створено комунальне підприємство «Молодіжний центр» і визнано його кращим на загальнонаціональному рівні.

Протягом 2019 року відбулось зміцнення бази закладів культури, на розвиток музейної справи витрачено близько 600 тис грн. У порівнянні з 2015 роком вдвічі збільшилась кількість відвідувачів. На жаль, існує недостатність коштів на відновлення музейних пам’яток.

У поточному році здано в експлуатацію 1 будинок на 100 квартир з загальною площею 7 тис 77 кв. м. Наступного року буде здано 3 будинки на 209 квартир загальною площею 14 тис 837 кв. м. Зведення новго житла для мешканців міста стало можливим завдяки співпраці комунального підприємства з будівельниками.

Протягом 2019 року відбувся розвиток мережі спортивних споруд:
- майданчик зі штучним покриттям (футбол) ЗОШ № 9
- мультифункціональний майданчик для ігрових видів спорту ЗОШ № 10
- придбання трибун, миючої прибиральної машинки
- запуск басейну НВК № 16
- закупка обладнання для спортивної гімнастики (на суму 66 тис грн)

Не вдалось реалізувати проект по біговим доріжкам (проект не пройшов по ДФРР), проект по басейну Н2О classic, закупівлю та монтаж синтетичного покриття на футбольному полі ЗОШ № 9 розміром 50х70.

На пресконференції було відзначено досягнення ніжинських спортсменів.

Було відзначено, що для стимулювання роботи тренерів було прийняте рішення про підвищення зарплати тренерів на 30 %.

Зроблені перші висновки з роботи в складі ОТГ: забезпечено триразове в день автобусне сполучення з селом Кунашівка, проведено капремонт доріг, вирішено питання доставки дітей у дитячий садок та школу, вирішено питання збирання ТПВ.

На пресконференції представники засобів масової інформації цікавились у Анатолія Лінника про коригування тарифів на тепло і по якій ціні ТОВ "НіжинТеплоМережі" закуповують газ, чи йтиме він на наступні вибори, коли розпочнеться реконструкція центральної алеї від площі до Об'їжджої, та чи передбачає план реконструкції цієї алеї знищення лип, навіщо виконкому квадрокоптер, чи не задорогий для Ніжина фонтан за більше ніж 4 млн грн, чи правда, що у Ніжині не дозволили будувати Епіцентр, про проект очищення-відновлення річки Остер, про ремонт колектора по вул. Шевченка. Анатолій Валерійович дав вичерпну відповідь на кожне з питань.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини