Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 14:40:03

Чернігівським рибоохоронним патрулем протягом 2019 року знищено 1 196 од. заборонених знарядь лову

28.12.2019   14:07Агенцiя

Управлінням Державного агентства рибного господарства у Чернігівській області знищено чергову парію заборонених знарядь лову, які були вилучені державними інспекторами у порушників під час проведення рибоохоронних рейдів та за актами вилучення безхазяйного майна.

27 грудня механічним шляхом знищено 91 од. заборонених знарядь лову, з них 71 од. сіток зяберних (одностінних) та 17 од. сіток поріжних, загальною довжиною 1 720 метрів. А також, 1 ятір та 2 сітки «рамка».

На заході, крім працівників Чернігівського рибоохоронного патруля, були присутні інші члени комісії: представники державної податкової служби та фінансового управління Чернігівської міської ради.

Всього з початку 2019 року знищено 1 196 од. заборонених знарядь лову, в т.ч.:сіток зяберних (одностінних) – 781 од., сіток поріжних – 279 од., сіток «ятір» - 99 од., сіток «павук» - 5 од., сіток «бредень» - 2 од, сітка «рамка» - 4 од., остей – 22 од. та підвісок – 4 од.

Нагадуємо, що відповідно до Правил любительського і спортивного рибальства забороняється:

- вилов водних біоресурсів із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї (за винятком гарпунних рушниць для підводного полювання), промислових та інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих чи інших матеріалів усіх видів і найменувань;

- застосування без дозволу органів рибоохорони нових знарядь та способів лову, які не передбачені Правилами рибальства;

- перебування на водоймі або поблизу неї з вибуховими та отруйними речовинами, а також зі знаряддями лову, застосування яких у даний час і в цьому місці заборонено, а також зберігати заборонені знаряддя лову на водоймах або поблизу них;

- продаж фізичними та юридичними особами, які не мають на це дозволу, сіткових матеріалів, знарядь лову і пристосувань до них, застосування яких заборонено правилами рибальства;

- вилучення із води знарядь лову, які належать іншим особам, та об'єктів лову, які є в цих знаряддях.

За використання заборонених знарядь лову (сіток без дозволу на промисел, електроструму, вогнепальної зброї тощо) передбачена адміністративна відповідальність за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Дана стаття передбачає накладення штрафу у розмірі від 340 грн до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних живих ресурсів;

За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 ККУ.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини