Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 20:15:27

У Чернігові обмежили години роботи нічних закладів, на які масово скаржилися мешканці навколишніх будинків

28.12.2019   13:58Агенцiя

Рішення про обмеження годин роботи нічних закладів у центрі міста, на які надійшла велика кількість скарг від мешканців навколишніх будинків, ухвалив 28 грудня виконавчий комітет Чернігівської міської ради.

Рішення стосується караоке - клубу «Бурштинова кішка» («Янтарна кошка»), бару «113 Party Bar», пабу «Rasty Amber», ресторану «Бібліотека» (усі вони – в одній будівлі по пр. Миру, 19), а також закладів ресторанного господарства на першому поверсі житлового будинку по проспекту Миру, 17: «Бургерна», «Махно», «Барматільда».

Рішення викликане скаргами мешканців будинків № 17, 21 по проспекту Миру, у тому числі озвученими на засіданні сесії Чернігівської міської ради 24 грудня, на порушення тиші та громадського порядку від роботи цих закладів у нічний час.

Щоб зрозуміти, наскільки це питання обґрунтоване та серйозне, міська рада звернулася з запитом до поліції. І з обласного департаменту патрульної поліції надійшов лист про кількість викликів на лінію 102 за цією адресою. За минулий рік їх було понад 200, з початку цього року – вже 212. Серед них зросла кількість правопорушень, які є більш серйозними – таких, як тілесні ушкодження та бійки. У листі керівник патрульної поліції вказує, що вважає дозвіл на нічну роботу цих закладів недоцільним. Тобто скарги мешканців підтверджуються.

Реагуючи на це, виконком міської ради прийняв рішення обмежити години роботи закладів, розташованих у окремій будівлі (пр. Миру, 19 – колишній магазин «Янтар»), до 24.00. Закладам, розташованим на першому поверсі житлового будинку пр. Миру, 17, дозволили працювати тільки до 23.00. Окрім того, усі вони з 22.00 повинні забезпечувати у своїх приміщеннях дотримання тиші. До цього «Бурштинова кішка» і «113 Party Bar» мали право працювати до 6 години ранку, «Rasty Amber» - до 1-ї години ночі.

Коментуючи це рішення на засіданні виконкому, чернігівський міський голова підкреслив, що воно є балансом між розвитком підприємництва та правами громадян, які проживають у цьому районі.

- Ми вивчали це питання і прийняли рішення піти в ньому поетапно. Закладам, розташованим у окремому приміщенні, ми пропонуємо дозволити роботу до 24-ї години. У житловому будинку – до 23-ї. Але якщо будуть продовжуватися скарги, сумна статистика викликів поліції, бійки, шум і тому подібне, то зменшимо час іще, - зазначив він. – Ми дуже зважено намагалися підходити до цього рішення, тому що все-таки хочемо, щоб ця ділянка міста була привабливою для туристів, для всіх відпочиваючих. І робота до 23 години – це компроміс. 24 година – це вже поза компромісом, але враховане окреме приміщення. Таким чином ми хочемо знайти баланс між інтересами відпочиваючих, інтересами підприємців і мешканцями цих будинків. Хоча, в принципі, світова практика така, що перспектива центральних районів – хостели й тому подібне. І кудись подітися від цієї ситуації та закрити місто, заборонити роботу відповідних закладів – нерозумно, бо тоді місто втратить. Баланс тут шукати складно, але ми намагаємося. Просимо власників дотримуватися графіків роботи, а після 22 години – тиші й поваги до мешканців мікрорайону.  А як бути далі - час покаже.

Рішення набуває чинності з моменту опублікування на офіційному веб-порталі Чернігівської міської ради в розділі «Рішення виконкому».

Власники закладів, яких стосується це рішення, також отримають його в офіційних повідомленнях. Окрім того, вчора їм був надісланий проект даного рішення, - уточнив на засіданні виконкому заступник міського голови Олександр Ломако.

Контролювати виконання цього рішення мають поліція та КП «Муніципальна варта» Чернігівської міської ради, повідомила прес-служба Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини