Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:17:56

У Чернігові прийнято нову редакцію Правил благоустрою

26.12.2019   09:37Агенцiя

Нову редакцію Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях м. Чернігова Чернігівська міська рада 24 грудня затвердила 22 голосами «за».

Правила вступлять у дію з дня їх оприлюднення у друкованому засобі масової інформації.

Відповідно до рішення міської ради, контроль за дотриманням та виконанням Правил здійснюватиме Комунальне підприємство «Муніципальна варта» Чернігівської міської ради. Воно ж визначене уповноваженим органом з питань виявлення та демонтажу незаконно розміщених обʼєктів. Функції робочого органу з розміщення зовнішньої реклами на території міста Чернігова покладаються на міське управління житлово-комунального господарства.

У новій редакції Правила благоустрою м. Чернігова приведені у відповідність до норм чинного законодавства України, та, у зв’язку з необхідністю врегулювання деяких питань, що виникають на місцевому рівні, доповнені окремими положеннями.

А саме, приведені у відповідність до норм чинного законодавства положення щодо:
    порядку здійснення благоустрою та утримання територій об’єктів благоустрою;
    вимог до впорядкування територій підприємств, установ, організацій та визначення меж утримання прилеглих до них територій;
    утримання зелених насаджень;
    правил використання об’єктів благоустрою власниками (належними користувачами) транспортних засобів;
    додержання тиші в громадських місцях;
    інших вимог щодо благоустрою міста.

Серед нових розділів, якими доповнені Правила:

    порядок розміщення малих архітектурних форм, тимчасових споруд;
    правила розміщення зовнішньої реклами, вивісок та інформаційних табличок;
    порядок здійснення контролю та притягнення до відповідальності за порушення у сфері благоустрою.

У зв’язку з прийняттям нової редакції Правил і унормуванням ними цих питань втратять чинність:

- Рішення міської ради від 31 серпня 2006 року «Про встановлення «Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях м. Чернігова» (7 сесія 5 скликання) (зі змінами та доповненнями);

- Частина 5 «Правила розміщення зовнішньої реклами на території міста» Тимчасового порядку використання території м. Чернігова, затвердженого рішенням Чернігівської міської ради від 28 грудня 2011 року (16 сесія 6 скликання);

- Рішення Чернігівської міської ради від 29 червня 2017 року № 21/VII-7 «Про затвердження Порядку демонтажу тимчасових (металевих) гаражів на території м. Чернігова».

У прийнятій новій редакції Правил благоустрою частково враховані зауваження і пропозиції від підприємств, установ, організацій та громадян, одержані та розглянуті у встановленому законом порядку під час проходження цим проектом регуляторної процедури. Проект рішення та аналіз його регуляторного впливу були оприлюднені на офіційному web-порталі Чернігівської міської ради за електронною адресою: www.chernigiv-rada.gov.ua у розділі «Регуляторна політика».

Попередні Правила благоустрою, незважаючи на численні зміни та доповнення, внесені з моменту їх прийняття в 2006 році, вже не відповідали чинній законодавчій базі України, а тому об’єктивно не могли регулювати відносини, які виникають у сфері благоустрою м. Чернігова. Окрім того, відсутність чітко встановлених правил, а також чітко встановленого комплексу заходів, необхідних для забезпечення чистоти і порядку у місті, мала своїм наслідком відсутність підстав для застосування мір адміністративного впливу до порушників у сфері благоустрою та неможливість притягнення до адміністративної відповідальності, повідомляє прес-служба Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини