Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 10:27:22

Про розвиток громадянського суспільства - на засіданні профільної Коордради

21.12.2019   17:59Агенцiя

Під час засідання Координаційної ради з питань сприяння розвитку громадянського суспільства при ОДА, що відбулося 20 грудня, обговорювалась реалізація в області у 2019 році Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016–2020 роки.

Як повідомив директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА Ігор Слезко, цього року в рамках Програми сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства «Чернігівська громада» реалізовані 6 громадських проєктів 5 громадських організацій. Для виконання ініціатив з обласного бюджету надано фінансову підтримку розміром майже 146 тисяч гривень. Також цьогоріч прийнято 7 конкурсних пропозицій від 6 громадських організацій, реалізація яких запланована у 2020-му. За результатами розгляду поданих заявок конкурсна комісія затвердила їх рейтинг.

Громадські організації, які з різних питань зверталися до облдержадміністрації, отримували всебічну підтримку (організаційну, інформаційну).

З метою налагодження комунікації та обміну досвідом органів виконавчої влади області та організацій громадянського суспільства на сайті Чернігівської ОДА створено Добровільний реєстр організацій громадянського суспільства. Вже зареєструвалися 28 організацій. Також оновлені електроні адреси ОГС, яким надсилаються анонси, оголошення заходів тощо.

Заступник голови ОДА Наталія Романова, яка очолює Координаційну раду, зауважила, що структурним підрозділам потрібно поглиблювати комунікацію з організаціями громадянського суспільства, в тому числі використовувати соціальні мережі.

Як повідомив директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Олег Русін, з метою ефективного використання бюджетних коштів з надання соціальних послуг у 2020 році внесено зміни до напрямів діяльності та у показники очікуваних результатів Програми залучення організацій громадянського суспільства до надання соціальних послуг за рахунок бюджетних коштів.

Про розробку Стратегії сталого розвитку Чернігівської області на період до 2027 року поінформувала заступник начальника Управління регіонального розвитку Департаменту розвитку економіки та сільського господарства ОДА Андріанна Баженова. У 17 тематичних підгрупах активно працювали представники громадськості, бізнесу, експерти, науковці. Під час спільної роботи схвалені 5 стратегічних цілей: розвиток людського потенціалу, комфортні та безпечні умови для життя, підвищення конкурентоспроможності регіональної економіки, прискорений інноваційний розвиток пріоритетних сфер економічної діяльності, посилення спроможності громадянського суспільства. Документ вже затверджений на сесії Чернігівської обласної ради.

Також учасники засідання погодили План заходів на 2020 рік щодо реалізації в області Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016–2020 роки. Найближчим часом він проходитиме процедуру електронних консультацій з громадськістю, повідомив Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Останні новини Чернігівщини

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини