Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 06:01:34

Дайджест новин Фонду соціального страхування України

14.12.2019   10:40Агенцiя

"Чернігівський монітор", спільно з управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області, запустили щотижневий інформаційний дайджест новин Фонду, в якому мова буде йти про зміни в законодавстві, обслуговуванні страхувальників та застрахованих осіб Чернігівщини та інші новини.

09.12.2019

 

ТЕРМІНИ ВИПЛАТ РОБОТОДАВЦЯМИ

ЛІКАРНЯНИХ І ДЕКРЕТНИХ РЕКОМЕНДОВАНО ПРИШВИДЧИТИ

 

Враховуючи ситуацію, що склалась, з метою зняття соціальної напруги Фонд соціального страхування України звертається до страхувальників (роботодавців) з проханням здійснювати перерахування матеріального забезпечення своїм працівникам у максимально короткі терміни після отримання коштів від Фонду, особливо допомог у зв’язку з вагітністю і пологами.

На виплату допомог по тимчасовій втраті працездатності і по вагітності та пологах Фондом направляються всі наявні ресурси. Як зазначалось, з початку грудня за цим напрямом Фонд профінансував 782,2 млн гривень.

Нагадаємо, Фонд фінансує матеріальне забезпечення на окремий поточний рахунок роботодавця, відкритий у банку для зарахування страхових коштів. Звертаємо увагу, що відповідно до нормативно-правових актів допомога від Фонду виплачується працівнику роботодавцем у найближчий після дня призначення допомоги строк, встановлений для виплати заробітної плати. При цьому, законодавство не забороняє роботодавцю здійснювати таку виплату відразу після отримання коштів від Фонду. Тому, враховуючи ситуацію, просимо страхувальників максимально скоротити терміни виплат.

 

11.12.2019

 

У ГРУДНІ

НА ЛІКАРНЯНІ І ДЕКРЕТНІ ФОНД НАПРАВИВ 960 МЛН ГРН

 

З початку грудня понад 960 млн гривень було профінансовано Фондом соціального страхування України для виплати матеріального забезпечення застрахованим особам.

На виплату допомог по тимчасовій втраті працездатності і по вагітності та пологах Фондом направляються всі наявні ресурси. Зазначимо, кошти надходять на рахунок Фонду по мірі сплати єдиного внеску страхувальниками та подальшого здійснення розподілу і перерахування частки від ЄСВ у розмірі 9,37% Казначейською службою.

Так, станом на сьогодні Фонд направив:

- на допомогу по тимчасовій непрацездатності – 661,4 млн грн;

- на допомогу по вагітності і пологах – 296,8 млн грн;

- на допомогу на поховання – 2,9 млн грн.

Наразі видатки на оплату матеріального забезпечення профінансовано за заявами-розрахунками, поданими страхувальниками до 13 листопада 2019 року включно.

Нагадаємо, постановою Кабінету Міністрів України від 27 листопада 2019 року № 957 внесено зміни до бюджету Фонду на 2019 рік за статтею видатків «Матеріальне забезпечення та соціальні послуги», яка була збільшена на суму 1,37 млрд гривень. Корегування відбулось у зв’язку із перевиконанням плану по сплаті ЄСВ страхувальниками.

 

12.12.2019

 

 

ФОНД НАДАСТЬ ДОПОМОГУ ПОСТРАЖДАЛИМ

У ГРУПОВОМУ НЕЩАСНОМУ ВИПАДКУ В ОДЕСЬКОМУ КОЛЕДЖІ

 

До Фонду соціального страхування України від Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу надійшло повідомлення про груповий нещасний випадок, який стався 04.12.2019 внаслідок пожежі. Станом на 12.12.2019 повідомлено про 13 застрахованих осіб, які постраждали.

Наразі призначено комісію зі спеціального розслідування зазначеного групового нещасного випадку із смертельними наслідками.

Для постраждалих внаслідок нещасного випадку Фонд, зокрема, фінансує допомогу по тимчасовій втраті працездатності (лікарняні) до її відновлення або встановлення інвалідності.

У разі подальшого встановлення МСЕК стійкої втрати професійної працездатності потерпілі отримають від Фонду одноразову допомогу – розмір цієї виплати залежить від ступеня втрати працездатності, виходячи з 17 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб (35,7 тис. гривень при 100% втрати працездатності).

Крім того, у такому разі потерпілим буде призначено щомісячні страхові виплати, які компенсують втрачений заробіток або його частину відповідно до ступеня втрати працездатності.

Для сімей загиблих Фондом буде профінансовано одноразову допомогу у сумі, що дорівнює 100 розмірам прожиткового мінімуму для працездатних осіб – 210,2 тис. гривень, розмір одноразової допомоги утриманцям складе 42,04 тис. гривень. Також особам, які мають на це право у разі смерті потерпілого, буде призначена щомісячна страхова виплата.

Також Фондом буде відшкодовано вартість ритуальних послуг, пов’язаних з похованням померлих.

 

Прес-служба Фонду соціального страхування України

 

 

 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини