Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:23:37

Відбулося чергове засідання виконавчого комітету Ніжинської міськради

13.12.2019   15:18Агенцiя

12 грудня у малій залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулося засідання виконавчого комітету під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

У засіданні взяли участь 11 членів виконкому.

На порядок денний було винесено 5 проектів рішень та 12 рішень, подані для розгляду у робочому порядку, а також «Різне»:

1.Про організацію проведення громадських робіт у 2020 році.

2.Про видалення зелених насаджень на території м. Ніжина.

3.Про надання дозволу мешканці міста Винник Людмилі Михайлівні на виготовлення проектно-кошторисної документації по підключенню будинку приватного сектору за адресою вул. Безбородька, буд. №7 до мережі централізованого водопостачання міста.

4.Про присвоєння звання «Народний майстер образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва міста Ніжина Чернігівської області».

5.Про заохочення голів органів самоорганізації населення за підсумками їх роботи у 2019 році.

6.Про внесення змін до п.4,5,6 додатку 1 рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради від 22.08.2019р. № 263 «Про внесення змін у додаток 1 до рішення виконавчого комітету від 22 березня 2018 року № 84 «Про надання повноважень щодо складання протоколів про адміністративні правопорушення».

7.Про надання одноразової матеріальної допомоги.

8.Про відшкодування коштів перевізникам за пільгове перевезення окремих категорій громадян автомобільним транспортом загального користування в м. Ніжині за серпень 2019 року.

9.Про відшкодування коштів перевізникам за пільгове перевезення окремих категорій громадян автомобільним транспортом загального користування в м. Ніжині за вересень 2019 року.

10.Про привітання дітей соціально-уразливих категорій з Новорічними та Різдвяними святами.

11.Про завершення приватизації нежитлової будівлі, що розташована за адресою: м. Ніжин, будинок 104б, шляхом викупу.

12.Про фінансування видавничих послуг.

13.Про фінансування видатків, пов’язаних з придбанням питної води, кави, чаю.

14.Про розміщення тимчасових споруд у м.Ніжині.

15.Про виготовлення буклетів.

16.Про відзначення з нагоди Дня працівників органів реєстрації актів цивільного стану.

17.Про розгляд матеріалів з питань захисту прав дитини.

Різне:

1. Про розгляд заяви щодо погодження інвестиційної програми товариства з обмеженою відповідальністю «НіжинТеплоМережі».

Члени виконавчого комітету одноголосно підтримали подання Експертної ради з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання «Народний майстер образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва міста Ніжина Чернігівської області». Своє попереднє звання підтвердили 3 ніжинські народні майстри, які одержали свій статус три роки тому. Вперше звання одержали Аушева Світлана, Багмет Оксана, Борисова Катерина та Полуда Володимир. За інформацією управління культури та туризму на даний момент кількість народних майстрів Ніжина, які мають відповідне звання, налічує 46 митців. Міський голова Анатолій Лінник зазначив, що присвоєння звання Народного майстра - це в першу чергу визнання для людини її таланту і роботи.

Начальник відділу економіки та інвестиційної діяльності виконавчого комітету Ніжинської міської ради Тетяна Гавриш, доповідаючи проект рішення «Про фінансування видавничих послуг», презентувала присутнім макет видання «Ніжин. Каталог підприємств».

Без заперечень був затверджений проект рішення «Про привітання дітей соціально-уразливих категорій з Новорічними та Різдвяними святами». Начальник служби у справах дітей  Наталія Рацин проінформувала, що 27, 28, 29 грудня у міському будинку культури будуть проводитись дитячі новорічні ранки, де вручатимуться новорічні подарунки дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, дітям, які опинилися у складних життєвих обставинах, дітям із функціональними обмеженнями, дітям учасників бойових дій 2014-2018 р.р. та дітям внутрішньо переміщених осіб (всього 1850 дітей). Також на новорічно-різдвяних ранках на діток будуть чекати казкові герої, новорічні сюрпризи, ігри та розваги.

У «Різному» члени виконавчого комітету розглянули заяву щодо погодження інвестиційної програми товариства з обмеженою відповідальністю «НіжинТеплоМережі». Головний інженер ТОВ «НіжинТеплоМережі» Володимир Школьний доповів, що інвестиційна програма ТОВ «НіжинТеплоМережі» на 2020 рік розроблена у відповідності до вимог «Порядку розроблення, погодження та затвердження інвестиційних програм суб’єктів господарювання у сфері теплопостачання», затвердженого наказом Мінрегіонбуду №630 від 14.12.2012 року. Метою реалізації даної програми є зниження витрат, а також втрат ресурсів під час виробництва та транспортування теплової енергії. Джерелом фінансування програми є амортизаційні відрахування. Програма передбачає заміну та улаштування спеціальних насосів на котельнях, улаштування автоматичних погодних регулювань відпуску теплової енергії, заміну теплової ізоляції тепломережі та придбання станка для ремонту теплової ізоляції.

Григорій Олійник зауважив, що питання стосовно погодження інвестиційної програми ТОВ «НіжинТеплоМережі» пов’язане з тарифоутворенням і тому було винесено на розгляд виконавчого комітету для обговорення та надання пропозицій. Програма розрахована на покращення та відновлення комунального майна.

Анатолій Лінник зазначив, що відсутність даної програми не дасть можливості збільшити та поліпшити майно громади. Також міський голова підкреслив, що виконавчому комітету Ніжинської міської ради щороку надається інформація по виконанню всіх програм.

Після детальних роз’яснень заява щодо погодження інвестиційної програми товариства з обмеженою відповідальністю «НіжинТеплоМережі» була прийнята до відома виконавчим комітетом та в подальшому буде винесена як проект рішення «Про погодження інвестиційної програми товариства з обмеженою відповідальністю «НіжинТеплоМережі» на чергове сесійне засідання міської ради.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини