Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:49:47

У Вертіївській громаді відкрили сучасний ЦНАП європейського рівня

13.12.2019   11:46Агенцiя

12 грудня у Вертіївській громаді урочисто відкрили Центр надання адміністративних послуг європейського рівня, модернізований за підтримки Програми ULEAD з Європою: створення ЦНАП.

Громада стала учасницею першого раунду Фази впровадження Програми "U-LEAD з Європою". За власні гроші Вертіївська сільська рада зробила ремонт приміщення, враховуючи рекомендації експертів Програми щодо дизайну та модернізації приміщення. ЦНАП у громаді відповідає принципам прозорості, безбар'єрності та доступності.

В рамках співпраці з Програмою громада отримала сучасні меблі, обладнання та програмне забезпечення. Також працівники ЦНАПу пройшли навчання від експертів Програми і надаватимуть адміністративні послуги європейського рівня.

У Центрі надання адміністративних послуг Вертіївської сільської ради надаватимуть 149 послуг, у селі Мала Кошелівка діятиме віддалене робоче місце і надаватимуть 96 послуг.

Ігор Мороз, Вертіївський сільський голова, зазначив: "Наближення послуг до людей, створення гідних та достойних умов для жителів громади, усуває корупційну складову.

Микола Стасюк, радник з питань муніципальних послуг Центру розвитку місцевого самоврядування, привітав громаду з реалізацією проекту. Він зазначив: "Відкриття ЦНАПу це крок громади до нової якості надання послуг, адже одне з головних завдань реформи децентралізації - надання якісних адміністративних послуг. Вертіївська громада була серед перших, коли об'єдналася, і сьогодні тут відкривається сучасний ЦНАП європейського зразка".

Арсен Дідур, заступник голови Чернігівської обласної ради, наголосив на важливості залучення інвестицій та співпраці з європейськими програмами.

Світлана Полторацька, заступник керівника Департаменту економічного розвитку Чернігівської ОДА, підкреслила важливість надання якісних адміністративних послуг у громаді. Вона побажала громаді економічного розвитку та процвітання.

ЦНАП знаходиться на першому поверсі адміністративної будівлі сільської ради у селі Вертіївка. Загальна площа приміщення ЦНАП складає 64,6 м², простір розділений на 2 зони: зона очікування та зона надання послуг, яка і є одночасно зоною інформування.

У приміщенні проведено поточний ремонт та створено безперешкодний доступ для осіб з інвалідністю: будівля облаштована пандусом, є кнопка виклику, забезпечений доступ до приміщення офісу та туалетних кімнат для осіб з обмеженими можливостями, є дитячий куточок, безкоштовний Wі-Fi для відвідувачів.

Для проведення ремонту громада залучила 187 970 тисяч гривень.

Після урочистого перерізання символічної стрічки гостям провели екскурсію новим центром.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини