Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:44:16

7 млн 31 тис грн – наразі складає дебіторська заборгованість по квартплаті перед КП "ЖЕК-13"

10.12.2019   09:39Агенцiя

З якої понад 3 млн – задавнена, по якій ведеться претензійна робота. Способи цієї роботи різні, в т. ч. реструктуризація, особисте спілкування, списки боржників на під’їздах і квитанціях, попередження про звернення до суду з покладенням на боржників судових витрат та роз’ясненням інших наслідків тощо. Це дає результат.

Але, на жаль, навіть сплативши борг ці мешканці часто-густо знову починають накопичувати борги. Зараз подали 85 позовів до суду, третина з них вже задоволена, документи передані до виконавчої служби, підприємство очікує початку її дій. Про це доповіла щойно на щотижневій розширеній нараді в Чернігівській міській раді керівниця КП ЖЕК-13 Ольга Рогова.

За її інформацією, обсяги сплати коштів боржниками значно зросли відтоді, як підприємство почало на практиці активно звертатися до суду за стягненням боргів.

Чернігівський міський голова прокоментував це, що, на його думку, позовна і будь-яка роз’яснювальна робота з боржниками дуже важлива. Разом з тим, найбільш ефективним адресним інструментом є відключення боржника від тієї послуги, за яку він заборгував. Якщо існують такі способи, місту ефективніше і дешевше виділити кошти, придбати потрібне обладнання і працювати з боржниками саме так. Адже дійсно несправедливо, коли заручниками ситуації стають 85% добросовісних мешканців, коли 15% їх сусідів не платять. То, можливо, дійсно потрібно вивчити досвід інших країн, де дуже жорстко технічними методами при утворенні боргу послуги боржникам припиняються.

Як додав керівник КП «Чернігівводоканал» Сергій Малявко, три роки тому підриємство започаткувало, відповідно до ДБН, при видачі дозвільних документів майбутнім забудовникам вимагати, щоби всі з’єднання виводяться на сходовий майданчик. Зараз це передбачено у нових будинках. У старих без доступу у квартир на сьогодні можливо лише відключення водовідведення.

Міський голова доручив дослідити це питання грунтовніше, повідомила прес-служба Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини