Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 21:59:20

Служба автодору попереджає про сніг та ожеледицю на території Чернігівської області

02.12.2019   12:55Агенцiя

От-от в Україну прийде справжня зима зі снігом. Принаймні так обіцяють синоптики. Вже на початку цього тижня, у ніч на 3 грудня Укргідрометцнтр прогнозує на Чернігівщині сніг та ожеледицю.

За повідомленням Українського гідрометцентру, вдень 2 грудня в західних, Вінницькій та Житомирській областях, протягом доби 3 грудня в Україні, крім південних областей, мокрий сніг, місцями налипання мокрого снігу, утворення снігового покриву висотою 3-8 см; 2 грудня в Карпатському регіоні, 3 грудня вночі у центральних та північних областях, вдень у східній частині місцями значний сніг, утворення снігового покриву висотою 10-20 см; на дорогах країни, крім півдня, ожеледиця (І рівень небезпечності, жовтий).

Дорожнє господарство Чернігівської області знаходитиметься в режимі цілодобового чергування. Планується проведення робіт з очистки та обробки покриття протиожеледними сумішами. 

Для отримання інформації про стан проїзду та оперативного реагування на надзвичайні ситуації на автомобільних дорогах області працює цілодобово гаряча лінія за телефонами:

(0462) 661893 - зі стаціонарного;
0952714374 - з мобільного.

Автомобільна служба доріг в Чернігівській області нагадує про необхідність бути особливо уважними на дорозі узимку. За ускладнення погодних швидкість необхідно знижувати, уникати різких поворотів та ризикованих маневрів, тримати дистанцію, обов'язково пристібатися пасками безпеки. Слід враховувати, що гальмування на промерзлій дорозі може бути дуже тривалішим. Можна не встигнути зупинитися перед пішоходами та іншими авто. Вкотре наголошуємо, що вже давно треба перевзути автівкам зимові шини. Вантажівки на зиму мають бути обладнані ланцюгами проти ковзання.

На автомобільних дорогах державного значення на зимовий період визначені ділянки доріг, де використання ланцюгів проти ковзання для вантажного транспорту є обов'язковим. Це: Н-27 Чернігів – Мена – Сосниця – Грем'яч, ділянка км 153+600 – км 155+400 (с. Стахорщина) – рух із застосуванням ланцюгів проти ковзання для вантажних автомобілів; Н-27 Чернігів – Мена – Сосниця – Грем'яч, ділянка км 192+100 – км 194+600 (с. Ковпинка) – рух із застосуванням ланцюгів проти ковзання для вантажних автомобілів; Н-07 Київ – Суми – Юнаківка, ділянка км 179+000 – км 190+000 (Тростянецька та Срібнянська балки) – рух із застосуванням ланцюгів проти ковзання для вантажних автомобілів; Р-65 КПП “Миколаївка” – Семенівка – Новгород-Сіверський – Глухів – КПП “Катеринівка”, ділянка км 77+670 – км 78+250 (с. Путівськ) – рух вантажних автомобілів з причепами та напівпричепами заборонений, рух із застосуванням ланцюгів проти ковзання для вантажних автомобілів.

На зимовий період на випадок погіршення погодних умов на автошляхах Чернігівщини визначені місця стоянки транспортних засобів, де водії можуть перечекати, не наражаючи ні себе, ні інших учасників дорожнього руху на небезпеку. 

Водіям рейсових пасажирських автобусів у разі ускладнення погодних умов рекомендуємо уточнювати інформацію про стан проїзду у чергового диспетчера Служби автомобільних доріг у Чернігівській області.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини